Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
25 sep, 12:18
În perspectiva înzestrării Forțelor pentru Operaţii Speciale (FOS) cu blindate de luptă, grupul francez Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și propunerea lor - vehiculele Sabre.
Vehicul de luptă Sabre dezvoltat de Arquus, sursă foto: MBDA

Sabre face parte din familia Sherpa. Vehiculele Sabre pot transporta cinci persoane și reprezintă varianta blindatelor tactice Sherpa Light destinată forțelor speciale, fiind utilizate de către Armata franceză.

Săptămâna aceasta, în cadrul unui eveniment organizat de francezii de la Arquus, parte a grupului AB Volvo, în care grupul francez a prezentat blindatul ușor Sherpa 4x4 cu care va intra în licitația pentru înzestrarea Armatei României cu blindate și neblindate 4x4, reprezentanții Arquus au făcut referiri și despre contractul pentru înzestrarea forțelor speciale cu vehicule blindate.

Amintim că în ceea ce privește acest program MApN a alocat contractul americanilor de la Oshkosh și a decis înzestrarea Forțelor pentru Operații Speciale cu vehicule JLTV.

În prezentarea pe care francezii au făcut-o familiei Sherpa, la care a luat parte și publicația noastră, reprezentanții Arquus și-au manifestat speranța că România va alege și Sabre într-un potențial contract viitor de înzestrare cu blindate pentru FOS. Aceștia ne-au declarat ulterior că se bazează și pe faptul că militarii noștri dislocați în misiune în Mali vor avea șansa să evalueze Sabre, blindate cu care sunt înzestrate forțele franceze.

G Ad:

 

Programul de înzestrare a forțelor speciale cu vehicule blindate 

 

Programul „Achiziţie vehicule de luptă blindate pentru subunităţi de operaţii speciale” este în valoare de 227.77 milioane lei cu TVA, aproximativ 54.62 milioane USD.

Contractul a fost alocat prin procedură G2G (Guverna la Guvern) companiei americane Oshkosh.

În pofida faptului că datele sunt confidențiale, se cunoaște faptul că România va cumpăra aproximativ 130 de blindate JLTV destinate forțelor speciale.

Achiziția a fost decisă la scurt timp după întoarcerea Ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, din vizita efectuată în SUA, la Pentagon, prin aprobarea HG nr.922/28.10.2020 prin care MApN va cumpăra vehicule blindate de luptă pentru Forțele de Operații Speciale.

Atunci, România a ales pentru forțele peciale JLTV în detrimentul Sabre.

Acum, cele două companii concurează și pentru programul de blindate și neblindate 4x4 pentru Armata României.

CITEȘTE ȘI: Arquus vrea ca România să devină „a doua casă”. Blindatele Sherpa 4x4 pe care ni le propun francezii ar putea fi construite aici

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Ce performanță pentru industria poloneză: Componente ale tuturor avioanelor F-16 noi vor fi produse în Polonia
Mateusz Morawiecki, premierul Poloniei: Rusia folosește Nord Stream 2 ca armă împotriva Ucrainei și R. Moldova
Proteste violente în Iran. SUA, 'profund îngrijorate' de 'represiunea violentă' a regimului de la Teheran
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Talibanii cer ajutor umanitar internațional și spun că Afganistanul vrea relații pașnice cu toată lumea
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro