Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Australia îşi întăreşte poziţia strategică în Pacific cu ajutor din partea NATO
07 aug, 13:18
Australia şi NATO au semnat miercuri un nou "acord de parteneriat întărit" vizând extinderea cooperării în regiunea Pacificului, transmite dpa.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, aflat în vizită în Australia, a semnat acordul reînnoibil la doi ani în cadrul unei întâlniri la Sydney cu ministrul australian al apărării, Linda Reynolds.

,,Căutăm noi domenii de cooperare în regiunea Indo-Pacific", a menţionat ministrul australian, a cărui ţară contribuie în prezent cu circa 300 de militari la misiunea NATO din Afganistan, Resolute Support.

,,Cu cât mediul de securitate este mai imprevizibil, cu atât este mai important să fim împreună, să lucrăm împreună şi să apărăm o ordine mondială bazată pe reguli", a spus la rândul său Jens Stoltenberg, subliniind că "acesta este scopul parteneriatului dintre Australia şi NATO".

Secretarul general al NATO a adăugat că statele membre ale Alianţei sunt "preocupate" de activităţile Iranului în Strâmtoarea Ormuz şi urmăresc îndeaproape situaţia.

,,Toţi aliaţii noştri sunt preocupaţi de activităţile destabilizatoare ale Iranului din regiune, de susţinerea acestuia faţă de diferite grupări teroriste şi de programul său de rachete", a declarat Stoltenberg presei.

Australia a indicat că are în vedere trimiterea de nave şi aeronave militare în Golf, pe fondul escaladării tensiunilor dintre SUA şi Iran în regiune, aminteşte dpa.

Ştiri Recomandate

Et tu Quirinus
Comandant iranian: Bazele SUA se află în raza de acţiune a rachetelor iraniene
China construiește platforme militare specializate pentru Thailanda
Atacurile cu drone din Arabia Saudită: Mike Pompeo acuză Iranul
Autorităţile turce vor arestarea a 223 de membri ai personalului militar suspectaţi de legături cu reţeaua lui Gulen
Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar
Atacuri cu drone în Arabia Saudită. Incendiu uriaș la mai multe instalaţii petroliere (Video)
Spionaj Industrial. Un manager din industria rusă de apărare, arestat în Italia