Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avionul de vânătoare F-15 continuă să scrie istorie (Video). Versiunea modernizată F-15EX a fost numită oficial Eagle II
08 apr, 16:24
Cel mai nou avion de vânătoare al Forțelor Aeriene SUA, Boeing F-15EX, a fost numită oficial Eagle II, într-o ceremonie care a avut loc ieri la Baza Aeriană Eglin din Florida. 

Primul F-15EX a zburat la baza Aeriană Eglin, Florida, pe 11 martie, la o zi după ce Forţele Aeriene ale SUA au finalizat faza de testare a avionul. 

Primul F-15EX a fost acceptat de US Air Force (USAF) pe 10 martie și, după ce a fost transportat de la uzina Boeing din St. Louis, Missouri, la Eglin, este acum supus testelor de către 40th Flight Test Squadron. Acesta a fost primul nou F-15 livrat, în ultimii 17 ani, către Forțele Aeriene ale SUA.

 

USAF intenționează să cumpere, în următorii 10-12 ani, 144 de avioane F-15EX

 

US Air Force au plasat prima comandă pentru F-15E, în iulie 2020, atribuind un contract pentru primul lot de opt avioane – cu o valoare care să nu depășească aproximativ 1,2 miliarde de dolari – pentru care Congresul SUA a aprobat finanțarea în cadrul bugetului pentru apărare, pentru anul fiscal 2020. 

Întregul program are o valoare plafon de 23 miliarde dolari, deoarece este de aşteptat să fie achiziţionate cel puțin 144 de avioane F-15EX, dar contractul include opțiuni pentru a permite Forțelor Aeriene să achiziționeze până la 200 de avioane.

Primul avion de vânătoare F-15, construit de compania McDonnell Douglas, a zburat în iulie 1972 și totuși, Boeing a comunicat în urmă cu mai mult timp că această aeronavă merită un upgrade serios.

Motivul pentru care United States Air Force (USAF) ar cumpăra un avion vechi de 50 de ani a avut mai mult sens odată ce Boeing a anunțat că avioanele sunt de fapt cea mai nouă versiune a celei de-a patra generații F-15EX. Constructorul de aeronave cu sediul în Chicago a declarat că Forțele Aeriene americane intenționează să achiziționeze 144 de avioane F-15EX, în următorii ani.

Pe lângă caracteristicile aeronautice binecunoscute și impresionante ale F-15, F-15EX este capabil să poarte o sarcină utilă externă de până la 22 de rachete AIM-9X Sidewinder și rachete aer-aer AMRAAM cu rază medie de acţiune. F-15EX, cunoscut în mod obișnuit ca "Strike Eagle on Steroids", este cea mai recentă versiune a celebrului avion de luptă F-15 Eagle. 

F-15EX se bazează pe variantele ''avansate'' ale lui F-15, realizate pentru Qatar și Arabia Saudită – acestea sunt F-15QA (Qatar Advanced) și F-15SA (Saudi Advanced). Acesta vine cu o serie de upgrade-uri care nu sunt prezentate pe flota de avioane F-15C / D a SUA.

Variantele moderne ale F-15 includ, de asemenea, comenzi de zbor fly-by-wire, un nou cockpit, un radar modern AESA și ADCP-II. De asemenea, avionul vine acum echipat cu sistemul Eagle Passive Active Warning Survivability de la BAE Systems (EPAWSS), un sistem de război electronic și contramăsuri

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Distrugătorul american USS Laboon a vizitat portul Constanța
Racheta turcă anti-navă ATMACA a trecut testul final. Turcii au scufundat în Marea Neagră o navă de luptă (Video)
F-35 pentru România din 2030? Până atunci, urmează decizia pentru încă două escadrile de F-16
Rusia își exprimă indignarea după testarea portavionului american USS Gerald Ford în largul coastei Florida
Lăsați în urmă de frică. Cel puțin 21 de luptători afgani ai forțelor speciale au fost măcelăriți după ce sprijinul terestru și aerian a eșuat
Pentru producția propriului avion de luptă de generaţia a V-a, Turcia construiește al doilea cel mai mare tunel aerodinamic din Europa
Republica Moldova vrea să „învețe” de la Polonia. Chișinăul și Varșovia vor colabora inclusiv în zona de securitate
SUA se alătură Uniunii Europene cu noi sancţiuni împotriva regimului condus de Aleksandr Lukaşenko
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro