Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Băsescu: O alianţă puternică cu SUA - singura soluţie politică şi militară pentru menţinerea echilibrului nuclear de descurajare
18 iun, 20:06
Europarlamentarul Traian Băsescu declară că singura soluţie politică şi militară pentru menţinerea echilibrului nuclear de descurajare este o "alianţă puternică" cu SUA, în condiţiile în care UE nu dispune de un arsenal nuclear care să se constituie într-o "capacitate de descurajare credibilă".

,,În UE există un curent relativ puternic cu privire la autonomia strategică a UE din punct de vedere militar. Sunt unul dintre politicienii care critica argumentat această abordare ce vizează îndepărtarea de NATO şi implicit de SUA, în condiţiile în care UE nu dispune de un arsenal nuclear care să se constituie într-o capacitate de descurajare credibilă, raportat la ţările care sunt recunoscute a fi mari puteri nucleare. În acest sens, în plenul Parlamentului, am criticat sever raportul Danjan care susţine autonomia strategică a UE, în detrimentul unei alianţe puternice cu SUA, ca singură soluţie politică şi militară pentru menţinerea echilibrului nuclear de descurajare", scrie joi Traian Băsescu pe pagina de Facebook.

Pe lângă faptul că la nivelul UE există un curent relativ puternic cu privire la autonomia strategică, amintim că, de câteva luni bune, la Berlin, sunt voci care se opun prezenței nucleare americane pe teritoriul Germaniei.

Partidul Social-Democrat (SPD) din Germania, partener de coaliţie alături de conservatorii cancelarului (CDU) Angela Merkel este principala voce care se opun prezenței nucleare americane pe teritoriul german.

Așa cum știm, Germania nu deține arme nucleare. Partidul Social-Democrat (SPD), partener de coaliţie alături de conservatorii cancelarului (CDU), se opun prezenței nucleare americane pe teritoriul german. Spre exemplu, Rolf Mutzenich, unul din liderii formațiunii, e de părere că "armele nucleare pe teritoriul german nu întăresc securitatea noastră, din contră".

Disputa are loc în jurul schimbării aeronavelor Tornado, care pot transporta armament nuclear american în cadrul NATO.

Statele Unite au acuzat, în repetate rânduri, Berlinul că subminează politica NATO de descurajare nucleară, deoarece unii social-democraților germani s-au pronunțat în favoarea dezarmării nucleare.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Primele două aeronave F-16 din lotul de cinci au sosit în România. MApN a anunțat calendarul următoarelor livrări
Sângele apă nu se face. Mercenarii ruși din Wagner Group, arestați în Belarus, s-au întors în Rusia
10 aeronave IAR-99 Standard vor fi modernizate la Avioane Craiova
Armata franceză se află în Beirut. Sute de militari participă la operațiunile de după exploziile din port
România consideră că normalizarea relațiilor dintre Israel și EAU va contribui la stabilitatea Orientului Mijlociu
Ambasada SUA în România nu slăbește lupta împotriva traficului de persoane, după extrădarea a doi cetățeni capturați de forțele speciale ale MAI
Erdogan, declarație ambiguă și amenințătoare despre atacarea vasului turc de explorare. Turcia acuză Franța de atitudine 'huliganică'
Serbia și Kosovo vor purta negocieri la Casa Albă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro