Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Băsescu: O alianţă puternică cu SUA - singura soluţie politică şi militară pentru menţinerea echilibrului nuclear de descurajare
18 iun 2020 / 20:06
Europarlamentarul Traian Băsescu declară că singura soluţie politică şi militară pentru menţinerea echilibrului nuclear de descurajare este o "alianţă puternică" cu SUA, în condiţiile în care UE nu dispune de un arsenal nuclear care să se constituie într-o "capacitate de descurajare credibilă".

,,În UE există un curent relativ puternic cu privire la autonomia strategică a UE din punct de vedere militar. Sunt unul dintre politicienii care critica argumentat această abordare ce vizează îndepărtarea de NATO şi implicit de SUA, în condiţiile în care UE nu dispune de un arsenal nuclear care să se constituie într-o capacitate de descurajare credibilă, raportat la ţările care sunt recunoscute a fi mari puteri nucleare. În acest sens, în plenul Parlamentului, am criticat sever raportul Danjan care susţine autonomia strategică a UE, în detrimentul unei alianţe puternice cu SUA, ca singură soluţie politică şi militară pentru menţinerea echilibrului nuclear de descurajare", scrie joi Traian Băsescu pe pagina de Facebook.

Pe lângă faptul că la nivelul UE există un curent relativ puternic cu privire la autonomia strategică, amintim că, de câteva luni bune, la Berlin, sunt voci care se opun prezenței nucleare americane pe teritoriul Germaniei.

Partidul Social-Democrat (SPD) din Germania, partener de coaliţie alături de conservatorii cancelarului (CDU) Angela Merkel este principala voce care se opun prezenței nucleare americane pe teritoriul german.

G Ad:

Așa cum știm, Germania nu deține arme nucleare. Partidul Social-Democrat (SPD), partener de coaliţie alături de conservatorii cancelarului (CDU), se opun prezenței nucleare americane pe teritoriul german. Spre exemplu, Rolf Mutzenich, unul din liderii formațiunii, e de părere că "armele nucleare pe teritoriul german nu întăresc securitatea noastră, din contră".

Disputa are loc în jurul schimbării aeronavelor Tornado, care pot transporta armament nuclear american în cadrul NATO.

Statele Unite au acuzat, în repetate rânduri, Berlinul că subminează politica NATO de descurajare nucleară, deoarece unii social-democraților germani s-au pronunțat în favoarea dezarmării nucleare.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au prăbușit intenționat o dronă MQ-9A Reaper pentru a nu ajunge în mâinile inamicului
Două corvete rusești monitorizează direct acțiunile navelor de luptă ale NATO în Marea Neagră (Foto)
NATO răspunde „plângerii” ambasadorului rus Kuzmin. Protejarea spațiului aliat nu se face după cum spune Rusia
Compromiterea pensionarilor militari prin dezinformare. Cât de 'speciale' sunt pensiile de serviciu ale militarilor
Într-un ipotetic război în Pacific, SUA ar putea mina flancul sudic pentru a scoate din joc puternica flotă de submarine chineze
Bogdan Aurescu va participa la reuniunea miniștrilor de externe ai UE. România reiterează necesitatea unei strategii comune în ceea ce privește Rusia
Mircea Geoană: Armata României a fost subfinanțată cronic timp de decenii
Vladimir Putin cere alegeri libere în Federația Rusă
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro