Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Boeing a prezentat noul avion F-15 EX Advanced Eagle - Video
18 sep, 15:09
Boeing a postat,  pe rețelele de socializare,  un videoclip scurt de promovare a unui nou avion de luptă, arătând că noile aeronave de luptă vor fi echipate cu cel mai rapid computer din lume, controale electronice și radar electronic de vârf, transmite defenceblog.

Compania precizează într-un comunicat postat pe site-ul său că F-15 EX este cea mai eficientă, mai pregătită și avansată soluție din punct de vedere al costurilor pentru a satisface cerințele de capacitate ale US Air Force și pentru spori capacitatea flotei. Acest nou aparat permite piloților și mecanicilor să însușească rapid noile tehnologii oferind în același timp costuri totale de neegalat în ciclul de viață.

F-15 EX vine în completarea altor aeronave, îmbunătățind capacitățile de luptă aeriană ale flotei pentru a se asigura că SUA rămân înaintea amenințărilor actuale și emergente. Cu tehnologii de generație viitoare pentru a oferi capacități de luptă într-un spectru larg de medii, F-15 EX de la Boeing oferă mai multă sarcină utilă, capacitate și rază de acțiune decât orice avion din clasa sa.

F-15 EX va putea transporta întreaga gamă de arme de atac aer-aer, aer-sol și maritim. Aeronava poate angaja o multitudine de ținte în orice misiune dată. Arhitectura de proiectare a lui F-15 EX facilitează integrarea accesibilă, cu risc redus, a armelor noi.

Pe 10 septembrie, membrii comisiei de buget din cadrul Senatului american au recomandat cumpărarea a 8 aeronave F-15EX alocând pentru asta suma de 992,4 milioane dolari. Boeing a mai spus că în sprijinul Strategiei Naționale de Apărare, US Air Force ar trebui să achiziționeze 24 de aeronave de luptă suplimentare pe an. F-15 EX este singura cale de a satisface rapid și în mod accesibil cerințele critice ale US Air Force.

 

Vezi și: Bugetul Pentagonului va fi 700 de miliarde de dolari în 2020

Ştiri Recomandate

Trupele britanice din Estonia primesc mesaje de amenințare. Oficialii britanici suspectează Rusia
Lituania înlocuiește elicopterele sovietice Mi-8 cu UH-60M Black Hawk
Soldații US Army retrași din Siria vor ajunge în Irak
China’s Energy Ambitions Set to Shake Up Russian Arctic
Turcia și forțele kurde se acuză reciproc de încălcarea armistițiului
Trump, discuție cu Erdogan după ce Turcia a continuat operațiunea împotriva kurzilor
EXCLUSIV
Geopolitics work in favour of Putin’s favor
Acord între Guvernul României și industria de apărare pentru finanțarea și sprijinirea industriei autohtone