Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bombardierele americane B-2 Spirit, zbor în premieră alături de F-35 ale RAF - VIDEO
02 sep 2019 / 18:25
Bombardierele americane B-2 Spirit au efectuat în premieră misiuni de antrenament alături de avioanele engleze F-35 ale Royal Air Force.

Este pentru prima oară când bombardierele B-2 au zburat alături de avioane F-35 care nu aparțin US Air Force. În timpul misiunii de antrenament s-a efectuat o realimentare în zbor. 

(w670) 

Comandamentul SUA în Europa (EUCOM) a subliniat faptul că aceste misiuni demonstrează angajamentul Statelor Unite ale Americii față de aliații săi, având ca obiectiv descurajarea posibilelor agresiuni, dar și integrarea bombardierelor americane în misiuni comune cu avioane de generația a cincea, precum F-35.

În urmă cu aproape o săptămână, Statele Unite au trimis trei bombardiere B-2 împreună cu personal militar la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie. Avioanele şi personalul aferent provin de la Baza aeriană 509, Missouri, SUA.

VIDEO: Misiune comună a bombardierelor americane B-2 Spirit cu avioanele F-35 ale RAF:

Ştiri Recomandate

Bazei 90 Transport Aerian, o unitate de elită a României. Generalul Stănciulescu: S-au efectuat modernizări cu fonduri naționale și internaționale
Rusia încearcă să 'împingă' Norvegia din Svalbard și acuză Oslo de activități anti-rusești
Egiptul ridică un zid înalt de-a lungul frontierei cu Fâșia Gaza
Rusia se opune unei declarații de încetare a focului în Siria. Schimburi de insulte la ONU
Două bombardiere rusești Tu-22M3 pe distanţe lungi au survolat Marea Neagră
Erdogan anunță o 'operațiune iminentă' în Siria. Rusia avertizează Turcia că se îndreaptă către 'cel mai negru scenariu'
Piloții US Air Force au primit noi arme modulare GAU-5A