Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Canada construiește 18 nave pentru Garda de Coastă
24 mai, 08:21
Canada îşi va înnoi flota din dotarea Gărzii de Coastă cu 18 nave, pentru care va fi alocată o investiţie de 15,7 miliarde de dolari canadieni (11,7 miliarde dolari americani), a anunţat prim-ministrul Justin Trudeau.

Printre cele 18 nave se vor afla şi două spărgătoare de gheaţă, care vor fi construite de un şantier naval din Halifax, de pe coasta de est, a declarat Trudeau într-o conferinţă de presă la Vancouver (vest).

Cele 16 nave multirol vor fi construite de şantierele navele din Vancouver.

 

Nave pentru Garda de Coastă

 

'Guvernul nostru va realiza o înnoire totală a flotei Gărzii de Coastă canadiene şi va crea locuri de muncă la şantierele navale chiar de aici, în Columbia Britanică', a declarat Justin Trudeau, care vizează obţinerea unui nou mandat în acest an.

'Canada are cea mai întinsă linie de coastă din lume, iar canadieni ştiu că este absolut necesar să o protejăm şi să o patrulăm', a subliniat el.

Întrucât flota actuală are o vechime medie de 38 de ani, alte 2 miliarde de dolari canadieni vor fi cheltuite pentru prelungirea duratei sale de funcţionare, urmând a fi selectat un şantier ca partener pentru proiectul guvernamental.

Noile nave vor fi afectate unor operaţiuni de căutare şi salvare, intervenţie de mediu, spargere a gheţii şi supraveghere a pescuitului.

 

Misiunile Gărzii de Coastă

 

Litoralul canadian se întinde pe mai mult de 200.000 km între oceanele Atlantic, Pacific şi Arctic, iar intervenţiile Gărzii de Coastă salvează în jur de 50 de vieţi în fiecare zi, a mai arătat premierul.

Justin Trudeau, liderul Partidului Liberal, este devansat în sondaj de rivalul său din Partidul Conservator, Andrew Scheer, cu cinci luni înaintea alegerilor legislative naţionale.

Şantierele navale sunt considerate un subiect important al viitoarei lupte electorale.

'Conservatorii fac presiuni de ani de zile asupra guvernului Trudeau chiar pe această temă', a declarat deputatul conservator Todd Doherty. El a afirmat că, deşi liberalii nu au un plan pentru a plăti pentru noua flotă, Canada 'are nevoie de nave noi, mai ales de spărgătoare de gheaţă puternice, cât mai rapid posibil'.

Ştiri Recomandate

Coreea de Sud strică relaţiile cu Japonia. Seululu renunţă la a mai face schimb de informaţii militare clasificate
Ucraina și Turcia intenționează să producă o dronă de atac de nouă generație
Portugalia a aprobat vânzarea a încă 5 avioane F16 către România
Israelul a bombardat un depozit de armament în Irak
Rusia trimite să navigheze prin Oceanul Arctic controversata navă numită ”Cernobîl plutitor”
Securitate energetică. Turcia sfidează UE şi promite să continue forajele în apele Ciprului
F-16, România. Sursă: MApN
EXCLUSIV
F-16 second hand, lecție pentru România. De ce Polonia regretă avioanele F-16 Block 50/52 noi
Esper: Testul cu rachetă balistică, un avertisment SUA adresat Chinei