Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Canada construiește 18 nave pentru Garda de Coastă
24 mai 2019 / 08:21
Canada îşi va înnoi flota din dotarea Gărzii de Coastă cu 18 nave, pentru care va fi alocată o investiţie de 15,7 miliarde de dolari canadieni (11,7 miliarde dolari americani), a anunţat prim-ministrul Justin Trudeau.

Printre cele 18 nave se vor afla şi două spărgătoare de gheaţă, care vor fi construite de un şantier naval din Halifax, de pe coasta de est, a declarat Trudeau într-o conferinţă de presă la Vancouver (vest).

Cele 16 nave multirol vor fi construite de şantierele navele din Vancouver.

 

Nave pentru Garda de Coastă

 

'Guvernul nostru va realiza o înnoire totală a flotei Gărzii de Coastă canadiene şi va crea locuri de muncă la şantierele navale chiar de aici, în Columbia Britanică', a declarat Justin Trudeau, care vizează obţinerea unui nou mandat în acest an.

'Canada are cea mai întinsă linie de coastă din lume, iar canadieni ştiu că este absolut necesar să o protejăm şi să o patrulăm', a subliniat el.

Întrucât flota actuală are o vechime medie de 38 de ani, alte 2 miliarde de dolari canadieni vor fi cheltuite pentru prelungirea duratei sale de funcţionare, urmând a fi selectat un şantier ca partener pentru proiectul guvernamental.

Noile nave vor fi afectate unor operaţiuni de căutare şi salvare, intervenţie de mediu, spargere a gheţii şi supraveghere a pescuitului.

 

Misiunile Gărzii de Coastă

 

Litoralul canadian se întinde pe mai mult de 200.000 km între oceanele Atlantic, Pacific şi Arctic, iar intervenţiile Gărzii de Coastă salvează în jur de 50 de vieţi în fiecare zi, a mai arătat premierul.

Justin Trudeau, liderul Partidului Liberal, este devansat în sondaj de rivalul său din Partidul Conservator, Andrew Scheer, cu cinci luni înaintea alegerilor legislative naţionale.

Şantierele navale sunt considerate un subiect important al viitoarei lupte electorale.

'Conservatorii fac presiuni de ani de zile asupra guvernului Trudeau chiar pe această temă', a declarat deputatul conservator Todd Doherty. El a afirmat că, deşi liberalii nu au un plan pentru a plăti pentru noua flotă, Canada 'are nevoie de nave noi, mai ales de spărgătoare de gheaţă puternice, cât mai rapid posibil'.

Ştiri Recomandate

Armata rusă, în 'inspecție' la o bază militară americană din Germania
US Navy a dislocat, pentru prima dată, drona MQ-4C Triton la Baza Andersen din insula Guam
Su-30, prăbușit în Algeria. Ambii piloți au murit în accident
Ucraina a primit primele tancuri T-72AMT modernizate
Kurzii acuză Turcia de folosirea munițiilor cu fosfor, interzise în dreptul internațional
SUA îndeamnă Irakul să își păstreze suveranitatea în fața Iranului, după atacul asupra ambasadei americane
Ministrul saudit de externe: Israelienii nu pot călători în Arabia Saudită
Doi arabi israelieni inculpaţi pentru spionaj în favoarea Hamas