Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Ce caută Budapesta în R. Moldova? Dungaciu: Ungaria joacă cu Rusia și își construiește loialități anti-românești
04 mai, 09:39
Profesorul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu“ al Academiei Române, a comentat prezența Ungariei în Republica Moldova.

În acest sens, amintim că ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a făcut săptămâna trecută o vizită la Chişinău, pentru a însoţi un transport de 100.000 de măşti chirurgicale şi 5000 de perechi de mănuşi medicale donate de ţara sa Republicii Moldova.

În emisiunea „Vocea Libertății”, realizată de politicianul Mihail Neamțu pe pagina sa de Facebook, analistul Dan Dungaciu a explicat interesele Ungariei pentru Republica Moldova.

„Interesul major al Ungariei este pentru autonomie. Ei sunt cei mai mari susținători a unei autonomii extinse a Transnistriei în interiorul Republicii Moldova. Ungaria e cel mai mare susținător al acestui proiect. Prin această susținere, Ungaria vine în întâmpinarea Federației Ruse, pentru că și Moscova asta vrea mână la urmă, nu să ia Transnistria, asta este o naivitate. Dorește să o integreze, să dea Transnistria Republicii Moldova pentru a o putea prăbuși total. Ungaria joacă cu Federația Rusă în această zonă”, e de părere Dan Dungaciu.

 

Ungaria își construiește loialități anti-românești

 

Totodată, analistul politic a mai subliniat că Budapesta își „construiește loialități în interiorul Republicii Moldova. Adică acea clasă politică care nu e deloc prietenă a României, dimpotrivă, și care îți dorește o reintegrare cu Transnistria chiar și în condiții rusești, pentru a lega definitiv Republica Moldova de Est, nu de Vest. Pentru că asta înseamnă Transnistria pentru Republica Moldova.

Ungaria se pune la dispoziție din acest punt de vedere (n.r. - la dispoziția politică a Federației Ruse). Ea lucrează cu manta”, a mai precizat profesorul Dan Dungaciu.

Nu în ultimul rând, Ungariei îi place să provoace lucrurile la Chișinău fiindcă știe că cea mai importantă miză de politică externă a României este și rămâne Republica Moldova”, a conchis analistul politic.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

România a primit încă două F-16. Țara noastră ajunge la 16 avioane de vânătoare F-16
Securitate energetică: Statul român vrea să preia 50% din perimetrul de gaze Neptun Deep din Marea Neagră
Ciucă anunță că militarii români aflați în Turcia sunt în afara oricărui pericol după cutremurul
Experții români și americani au finalizat testele de acceptanță a primului sistem Patriot. Militarii vor urma o etapă de instruire
Lukașenko cere militarilor să lase protestatarii 'fără mâini' și avertizează că nu va 'lua prizonieri'
Situația de securitate în Donbas se deteriorează din nou. Doi militari ucraineni au fost uciși
UE este pregătită să ofere ajutor Greciei și Turciei după cutremurul din Egee
EXCLUSIV
Gazul European: Provocări europene și riscuri naționale (II) Drumul de ales
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro