Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China: Avioane J-20, zburând în premieră în formație de șapte - VIDEO
06 sep, 17:23
Armata de Eliberare a Poporului, numele oficial al Forțelor Armate Chineze, a dat publicității imagini cu avioane de vânătoare Chengdu J-20, zburând în formație.

Este vorba despre un zbor în formațe de șapte a Chengdu J-20, cel mai mare număr văzut public până în prezent. Potrivit Asia Times, care citează experți în domeniul apărării, China dă de înțeles că are operabile deja un număr considerabil de mare de avioane J-20, prin care va încerca să obțină superioritatea aeriană în regiune.

Prin proiectul J-20, Beijingul încearcă să reducă decalajul față de Statele Unite ale Americii.

Este prima oară când avioanele J-20 sunt filmate zburând în formație de șapte. China a mai dat anterior publicității imagini video cu avioane J-20 zburând în formație, prima oară câte două aparate iar apoi cinci.

Cele șapte avioane Chengdu J-20 care au zburat în formație efectuau cel mai probabil o repetiție pentru parada Zilei Naționale, sărbătorită de chinezi pe data de 1 octombrie.

În 2016 China a prezentat în premieră avionul de luptă "stealth" Chengdu J-20 în deschiderea celei mai mari expoziții aviatice din țară. Atunci, într-un survol de 60 de secunde, două avioane de luptă J-20 au trecut deasupra demnitarilor, a sutelor de spectatori și a oficialilor din industria aviatică prezenți la ceremonia de deschidere.

VIDEO: Avioane J-20, zburând în formație de șapte

Ştiri Recomandate

Rusia, o putere militară susţinută cu bani de către China
Pentagonul dispune de o strategie care îi permite să distrugă sistemul de apărare aeriană al Rusiei din Kaliningrad
Rusia își extinde flota de spărgătoare de gheață
Donald Trump anunţă cele mai dure sancţiuni contra Iranului
Rusia a lansat mari manevre militare anuale, care mobilizează 128.000 de militari
Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia
Suedia şi Norvegia se vor alătura Iniţiativei Europene de Intervenţie, proiectul sponsorizat de Franța și de Emmanuel Macron
India a primit al doilea submarin din clasa Scorpene