Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China dezvoltă propria versiune a vehiculului blindat pentru deminare copiind Assault Breacher Vehicle al US Corps Marine Corps
25 noi 2019 / 20:44
Postul de televiziune China Central Television (CCTV) a prezentat imagini cu noul vehicul blindat de asalt conceput pentru operațiuni de deminare, transmite defence blog.

Noul vehicul blindat echipat cu un plug-mină și încărcături de linie. De asemenea, noul vehicul este prevăzut cu o turelă unică echipată cu două sisteme: unul pentru deminare liniară și un lansator de rachete.

Televiziunea chineză nu a oferit detalii despre noul proiect, adăugând doar că sistemul curăță terenul de mine și dispozitive explozive improvizate îmbunătățind astfel mobilitatea și supraviețuirea pe câmpul de luptă, având în același timp viteza și capacitatea de a ține pasul cu forța de manevră.

Între timp, analiștii au observat rapid asemănări între noul vehicul blindat chinez și vhiculul conceput de US Corps Marine Corps bazat pe șasiul tancului M1 Abrams. Vehiculul fabricat în SUA care este numit Assault Breacher Vehicle sau ABV are caracteristici tehnice similare.

Vehiculul american este echipat cu două lansatoare montate pe partea din spate. Aceste rachete transportă explozibili de până la 100-150 m înainte, detonând minele, bombele sau IED-urile de la o distanță sigură. În acest fel, se fac culoare de siguranță în câmpurile mine pentru trupe și vehicule blindate.

Vehiculul de lovitură de asalt este operat de un echipaj format din doi, inclusiv comandant și șofer. Acesta poate fi operat și de la distanță fără echipaj. Mai multe detalii despre vehiculul conceput de US Marine Corps în materialul de mai jos.

Vezi și: US Army vrea să introducă dronele pe vehiculele de deminare

Ştiri Recomandate

Spitalul mobil de la Ana Aslan e operațional. Ciucă: Un efort asumat de militarii Armatei române
Coronavirus. Marinarii de pe două submarine ale Flotei Nordului din Rusia au fost plasați în carantină
Sute de militari au participat la acțiuni în toată țara, în ultimele 24 de ore
Imnul României a răsunat din megafoanele Poliției pe străzile țării, în semn de solidaritate cu românii în lupta cu COVID-19 (VIDEO)
Avioane F-16 turcești au bombardat nordul Irakului
Klaus Iohannis, în vizită la spitalul militar ridicat de Armată la Ana Aslan: 'Suntem pregătiți'
Israelul a bombardat ținte Hamas din Fâșia Gaza
Zeci de membri ai grupării teroriste Boko Haram au fost uciși într-o ofensivă a forțelor nigeriene