Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
China pune la încercare capacitatea de reacţie a Forţelor Aeriene Japoneze (Foto). Mai multe drone au fost surprinse survolând Marea Chinei de Est
02 sep, 11:48
Ministerului Apărării din Japonia a publicat, începând de săptămâna trecută, mai multe imagini cu momentul în care avioanele de vânătoare ale Forţelor Aeriene Japoneze interceptau unele dintre cele mai noi vehicule aeriene fără pilot ale armatei chineze, care zburau deasupra apelor neutre din Mărea Chinei de Est.

Publicaţia Defence Blog precizează că, în luna august, Ministerul Apărării din Japonia a emis o serie de comunicate de presă în care a precizat că avioanele sale de luptă au fost ridicate de la sol de mai multe ori pentru a intercepta noi tipuri de vehicule aeriene fără pilot - acestea fiind de provenienţă chineză.

Analiştii militari ai publicaţiei The Drive sunt de părere că aceste interceptări aeriene au scos în evidenţă importanţa tot mai mare pe care China o acordă utilizării aeronavelor fără pilot în zone maritime pe care le revendică și pe care le consideră de importanţă strategică, cum ar fi: Marea Chinei de Est și strâmtoarea Miyako, care se află la sud-vest de insula Okinawa .

G Ad:

Sursa citată precizează că această ’’rafală recentă de activitate’’ aeriană cu sisteme aeriene fără pilot a început pe 24 august 2021, când o singură dronă Tengoen TB-001 Scorpion a zburat în Marea Chinei de Est, la nord-vest de Okinawa.

La o zi după, o dronă Harbin BZK-005 a armatei chineze a zburat prin strâmtoarea Miyako, iar două zile mai târziu tot o dronă TB-001 a efectuat un zbor similar prin strâmtoarea Miyako. În toate cele trei cazuri, Forţele Aeriene Japoneze şi-au ridicat de la sol avioanele de luptă pentru a monitoriza activitatea dronelor chineze.

Atât pe 25 august, cât și pe 26 august, un avion de patrulare maritimă Shaanxi Y-8Q și un avion Shaanxi Y-9JB – folosit pentru culegerea de informaţii şi operaţiuni de război electronic – au însoțit dronele pe tot parcursul zborului, potrivit oficialilor japonezi. 

Există posibilitatea ca activitatea dronelor chineze să fi avut loc în contextul în care, pe 26 august, Forțele Navale Japoneze s-au alăturat Forţelor Navale SUA, Indiene şi Australiene pentru a începe exercițiului Malabar 2021 din Marea Filipine.

TB-001, supranumit recent Scorpionul cu coadă dublă, este un vehicul aerian de recunoaștere fără pilot, proiectat de compania chineze Sichuan Tengden. 

Drona are o greutate maximă la decolare de 2,8 tone, o rază de acțiune de peste 3.700 de mile și poate transporta două bombe sau rachete cu o greutate maximă de 220 de kilograme.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Reforma în industria aeronautică rusă: Companiile MiG și Sukhoi vor fi unificate. Obiectivul - reducerea cheltuielilor cu personalul
Rusia acuză un incident aerian grav: Avion rus de linie, deviat pentru a evita un avion militar al SUA care ar fi intrat pe același culoar de zbor
Un elicopter românesc IAR 330 Puma SOCAT a pierdut un motor imediat după ce militarii forțelor speciale au coborât în rapel
Foto: Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forțelor Aeriene
EXCLUSIV
Generalul Bălăceanu: Stagiul militar voluntar în termen nu înseamnă armată obligatorie. Rezerva Armatei României, doar pe hârtie
SUA, îngrijorate că manevrele militare ale Chinei din apropierea Taiwanului sunt o „repetiție” pentru ceea ce va urma
Turcia a vândut Ucrainei mai multe drone Bayraktar fără știrea Rusiei, provocând un val de reproșuri de la Moscova
Versiunea pentru submarin a rachetei hipersonice Zircon va fi livrată trupelor ruse începând din anul 2025
Biden a anunțat un plan pentru a îngreuna invadarea Ucrainei de către Rusia. SUA nu acceptă liniile roșii trasate de Putin
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro