Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Comandamentul NATO va contribui la economia şi securitatea municipiului, susţine rectorul Academiei Forţelor Terestre
01 iul, 12:51
Comandamentul NATO care va funcţiona la Sibiu din 2021 va contribui la economia şi securitatea municipiului, dar şi la "întărirea securităţii în acest flanc estic", a declarat, miercuri, rectorul comandant al Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", generalul Ghiţă Bârsan.

"Şi nu se putea mai mult decât ca acest Comandament de Corp Multinaţional să vină la Sibiu, acolo unde avem o academie, acolo unde oraşul nostru este un oraş multicultural şi sunt convins că şi această provocare va fi depăşită cu succes prin contribuţia Academiei Forţelor Terestre şi a comunităţii sibiene. Poate nu întâmplător ei vin atunci când Academia Forţelor Terestre împlineşte 100 de ani. Doresc ca şi acest Comandament de Corp să contribuie la întărirea securităţii în acest flanc estic şi sunt convins că va aduce comunităţii din Sibiu un real aport şi un real ajutor pentru tot ceea ce înseamnă integrare economică, dar şi apărare a valorilor naţionale", a afirmat generalul Ghiţă Bârsan.

Bârsan, alături de alţi militari, dar şi oficialităţi locale au participat, miercuri, la vernisajul unei expoziţii de fotografii de epocă, la Centrul de Informaţii pentru Turişti din Piaţa Mare din Sibiu, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de învăţământ militar la Sibiu, transmite Agerpres.

Şcoala de ofiţeri de infanterie "Principele Carol", înfiinţată la Sibiu în anul 1920, a fost a doua instituţie de acest gen din ţară, după cea de la Bucureşti. Din anul 1932, Şcoala Militară de la Sibiu rămânea singura instituţie unde se pregăteau ofiţerii de infanterie pentru armata română.

Citește și: Generalul Ghiță Bârsan: În noul comandament NATO vor activa mai mulți ofițeri români absolvenţi ai Academiei Forţelor Terestre

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Federația Rusă a testat un sistem automatizat de tragere pentru complexele Iskander și Tornado-S
Rusia avertizează că va percepe orice rachetă trasă asupra sa ca fiind una nucleară
Avioane israeliene au bombardat obiective Hamas din Fâșia Gaza
Proteste în marile orașe din Belarus după ce Alexandr Lukașenko a fost dat câștigător în urma exit-poll
Magnatul mass-media Jimmy Lai din Hong Kong, arestat în baza noii legislaţii privind securitatea naţională
Ruşii ar vrea, dar Su-57 e departe de a fi pregătit pentru luptă
Grupul de luptă condus de portavionul USS Dwight D. Eisenhower s-a întors la bază după șapte luni de misiune
Generalul Grumaz: României îi lipsește apărarea de coastă, deși apărarea antiaeriană e foarte bine pusă la punct
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro