Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Coronavirus afectează puternic activitatea industriei chineze de apărare
Companiile chineze de armament au sistat lucrările planificate pentru a se concentra asupra controlului riscului de răspândire a noului coronavirus (2019-nCoV).

Astfel, companiile care lucrează la construirea celui mai nou portavion, dar la şi construirea de aeronave destinate să opereze pe această navă, şi-au sistat activitatea, ceea ce poate duce la un risc major ca termenele de finalizare ale acestor proiecte militare să nu fie respectate, potrivit Defense World.net.

Potrivit declarațiilor prezentat de Șantierul Naval Jiangnan din Shanghai, care construiește cel de-al treilea portavion al Chinei și Shenyang Aircraft Corporation, producătorul avionului de vânătoare J-15, din provincia Liaoning din China de Nord-Est, şi-au sistat temporar activitatea ca urmare a răspândire cu rapiditate în rândul populaţiei chineze a epidemiei de coronavirus.

Companiile din industria militară de apărare au cerut angajaților care, de la izbucnirea virusului, au călătorit în alte orașe, să nu se întoarcă la locul de muncă până nu au o notificare care justifică o monitorizare atentă sau o carantină de 14 zile pentru persoanele expuse la virus.

Mai mulţi experţi militari sunt de parare că acest lucru ar putea duce, probabil, la întârzieri ale construcţiei noului portavion şi ale avioanelor de vânătoare destinate înzestrării acestei nave, menţionând ca Beijingul are o strategie militară năvală în care portavioanele joacă un rol crucial.

Analiştii se tem că în oraşul Wuhan, unde se crede că a apărut virusul, impactul ar putea fi și mai puternic pentru industria chineză de apărare.

Wuhan găzduiește multe institute de cercetare şi fabrici de armament şi echipamente militare, cum ar fi Wuchang Shipbuilding Industry Group Co Ltd, care construiește submarine şi Universitatea de Inginerie Navală, care dezvoltă tehnologii navale avansate.

Xu Guangyu, un consilier al Asociației pentru controlul armelor și dezarmare în China (CACDA), a declarat luni pentru Global Times că, virusul va avea un impact asupra programelor de arme și echipamente din China, dar acesta va fi pe termen scurt, deoarece epidemia de coronavirus va durat doar de câteva luni.

Ştiri Recomandate

Exerciţii de luptă pe mare pentru întărirea capacităţii de reacţie a Forţelor Navale Române
Coronavirus | Amelie de Montchalin: China şi Rusia nu trebuie să instrumentalizeze ajutoarele pe care le oferă
Ken McCallum, spionul care a anchetat atacul asupra colonelului GRU Serghei Skripal, numit la conducerea MI5
Forțele armate ucrainene au primit mai multe tancuri T-80 modernizate (Foto)
Linie telefonică TELVERDE destinată veteranilor și văduvelor de război
Masacru în Ciad. Zeci de militari și civili au fost uciși de gruparea ISIS Wilayat Gharb Ifriqiyya
Marina SUA, contract cu compania Raytheon pentru actualizarea programului de rachete Tomahawk
Marea Britanie a creat două baze de intervenție pentru elicopterele militare în lupta cu Covid-19