Distrugatorul USS Bulkeley, trimis în Scoția pentru a demonstra „angajamentul continuu față de NATO”
Un distrugător al SUA din clasa Arleigh Burke a sosit în Scoția demonstrând „angajamentul continuu față de NATO”. Adversarii Americii „nu pot spera niciodată să egaleze avantajul asimetric dat de rețeaua sa de aliați și prieteni”.
Distrugătorul USS Bulkeley (DDG 84) din clasa Arleigh Burke / US Navy, Jacob Mattingly
Un distrugător american, echipat cu sistemul de luptă AEGIS, a intrat în portul din Faslane, Scoția. Nava se află de la începutul lunii aprilie într-o misiune de patrulare programată.
Distrugătorul cu rachete ghidate din clasa Arleigh Burke, USS Bulkeley (DDG 84), a sosit la Baza Navală regală Clyde (Faslane), Scoția, pe 25 aprilie 2025, pentru o vizită programată în port și pentru a consolida relațiile SUA-Regatul Unit și coeziunea NATO, a anunțat Flota a șasea americană într-un comunicat de presă.
Prezența navei este o demonstrație a parteneriatului dintre Statele Unite și Regatul Unit și a angajamentului său continuu față de alianța NATO”, se precizează în comunicatul emis pe 30 aprilie.
Rețeaua de aliați și prieteni ai Americii nu va putea fi niciodată egalată de adversarii săi.
„Statele Unite nu se confruntă singure cu mediul internațional dificil”, a declarat comandantul Arturo Trejo, comandantul navei Bulkeley. „Rețeaua noastră de aliați și parteneri din zona euro-atlantică este un avantaj asimetric pe care adversarii noștri nu pot spera niciodată să-l egaleze.”
Bulkeley se află în patrulă în zona de responsabilitate a Flotei a 6-a a SUA. Și-a început actuala misiune în primele zile din aprilie și a navigat în Atlantic înainte de vizita din port.
„A patra noastră patrulă a fost o experiență profesională plină de satisfacții pentru acest echipaj harnic”, a spus Trejo. „Nu mă pot gândi la o oportunitate mai bună decât o primă oprire în Scoția pentru a vedea și experimenta această țară maiestuoasă.”
Distrugătorul Bulkeley se află într-o desfășurare programată în zona de operații a NAVEUR, fiind sub comanda Flotei a 6-a americane pentru a apăra interesele SUA, ale aliaților și partenerilor, se mai precizează în comunicatul de presă.
Pe 4 august 2022, Bulkeley a plecat din Norfolk pentru o desfășurare de lungă durată în zonele de operații ale NAVEUR și NAVAF, ajungând, pe 17 august, în stația navală de reședință de la Rota, Spania.
Distrugatorul USS Bulkeley (DDG 84) din clasa Arleigh Burke s-a întors la Rota, Spania, pe 20 decembrie 2023, după o patrulă de cinci luni și jumătate în zona de operațiuni a Flotei a 6-a a SUA. În calitate de „Poartă către Mediterana”, NAVSTA Rota oferă forțelor SUA, NATO și aliate un centru strategic pentru operațiunile din Europa, Africa și Orientul Mijlociu. NAVSTA Rota este un multiplicator de forță, capabil să desfășoare și să sprijine prompt forțele pregătite de luptă pe uscat, pe aer și pe mare. / Foto: US Navy, Marlin Dominguez
Pe 1 octombrie 2024, distrugătorul, folosind rachete SM-3 și SM-6, a fost implicat în interceptarea rachetelor iraniene lansate asupra Israelului.
Nava este numită după viceamiralul John D. Bulkeley, laureat al Medaliei de Onoare din cel de-al Doilea Război Mondial. Distrugătorul a devenit operațional din 8 decembrie 2001. La bordul navei este îmbarcată Escadrila 79 Elicoptere Maritime Atac (HSM) „Griffins”.
Forțele Navale americane din Europa și Africa (NAVEUR-NAVAF) desfășoară de peste 80 de ani misiuni, stabilind relații strategice cu aliații și partenerii și valorificând o fundație de valori comune pentru a menține securitatea și stabilitatea.
NAVEUR-NAVAF are Cartierul General la Napoli, Italia. Operează în zonele de responsabilitate ale comandamentelor americane pentru Europa și Africa, folosind forțe maritime pe întreg spectrul de operații întrunite și navale.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News