Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Distrugătorul italian Luigi Durand de la Penne a intrat în Marea Neagră. Nu se cunosc informații privind misiunea sa
18 aug, 18:39
În dimineața miercuri, 18 august 2021, distrugătorul Luigi Durand de la Penne (D560), din Forțele Navale ale Italiei, a intrat în Marea Neagră.
Distrugătorul italian Luigi Durand de la Penne. Sursă foto: Marina Italiana via Helis.com

Mai multe fotografii cu trecerea navei de luptă prin strâmtoarea Bosfor au fost publicate de spotterul turc Yoruk Isik, pe contul său de Twitter.

Scopul prezenței distrugătorului în Marea Neagră nu a fost încă anunțat.

Distrugătorul este prima navă din clasa Durand de la Penne, fiind construit în perioada 1988 – 1993 de șantierele navale italiene Ficanteri.

Deplasamentul navei este de 5560 tone (plin), la o lungime de 147,7 metri, lățime - 16,1 metri și pescaj de 5 metri. Atinge o viteză maximă de 32 noduri (59 km/h) și o autonomie de 7.000 mile la viteza de 18 noduri.

G Ad:

Tehnica de luptă principală de la bordul navei este reprezentată de instalația de rachete RIM-66/67 (40 de rachete), care are un dublu rol, asigurând atât protecția antiaeriană, cât și capacitatea de a lovi ținte navale până la o distanță de 185 km.

La bordul distrugătorului se mai află rachete antinavă tip OTOMAT Mk2 (patru instalații), rachete antisubmarin tip Milas (patru sisteme), un tun tip Otobreda calibru 127 mm, trei tunuri tipul OTO Melara super-rapide calibru 76 mm, torpile calibru 324 mm, rachete antiaeriene Aspide cu o rază de acțiune de 25 km.

Nava, cu un echipaj 380 persoane, mai poate transporta până la două elicoptere Bell 212.

În 2019, distrugătorul Luigi Durand de la Penne a mai fost în Marea Neagră, ajungând până în portul Odessa pe 4 septembrie, unde a fost vizitat de cadeți de la Academia Navală a Ucrainei.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Două avioane de vânătoare rusești Su-30 au escortat bombardierele americane B-1B deasupra Mării Negre (Video)
Nicolae Ciucă, întâlnire oficială cu secretarul american al Apărării: Pilonul de bază pentru securitatea şi apărarea României rămâne Parteneriatul Strategic cu SUA
Ministrul rus al apărării anunţă că Uniunea statală Rusia-Belarus va avea în curând o nouă doctrină militară
Su-57, predestinat eșecului? Cum a ajuns un fiasco programul prin care Rusia voia să rivalizeze cu F-22 
România, implicată în asigurarea unei misiuni a SUA: Două bombardiere B-1B au zburat în zona Mării Negre
Turcia va continua să desfășoare operații militare în Siria și Irak
SUA laudă modernizarea Armatei și admit rolul de lider al României în regiune. Secretarul Austin, asigurări privind angajamentul în Est
SUA reconfirmă susținerea Ucrainei în conflictul cu Rusia. Austin încheie în România turneul statelor din zonă aflate “pe linia frontului cu Rusia”
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro