Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Două șalupe ale forțelor speciale americane au fost fotografiate în portul japonez Naha
12 aug 2019 / 11:01
Într-un port japonez au fost fotografiate șalupele CCM Mk1 ale forțelor speciale americane. Portul Naha este situat pe insula Okinawa la gura de vărsare a râului Kokuba în Marea Chinei de Est.

Fotografiile postate pe Twitter pe 11 august par să arate încărcarea mai multor bărci de comando pe puntea navei din clasa Runnymede, USAV Harpers Ferry (LCU 2022), în portul Naha din Prefectura Okinawa. Portul Naha este o folosit de forțele Statelor Unite ale Americii, dislocate în Naha, Okinawa, Japonia, la gura râului Kokuba, care se varsă în Marea Chinei de Est.

(w670)

Potrivit unor surse oficiale, CCM Mk1 este o barcă de luptă mai mare, sigură, a flotei speciale Warfare, intrată în serviciu la sfârșitul anului 2015.

Ambarcațiunea are o lungime de 18 de metri dispune de o cocă dublă din aluminiu, care este rezistentă la focul cu arme mici. Pentru propulsie folosește două motoare diesel.

(w670)

Ambarcațiunea are o cabină închisă și puntea posterioară deschisă. Construcția bărcii include caracteristici de atenuare a șocurilor menite să reducă impactul primit de ocupanții săi în cazul deplasării cu viteză mare.

Nava CCM Mk1 nu poate parașutată, dar poate fi transportată cu aeronava C-17A Globemaster III. De asemenea ambarcațiunea poate fi lansată de pe ambarcațiuni mari de suprafață, cum ar fi cele din clasa San Antonio LPD sau din clasa Runnymede.

(w670)

Designul CCM Mk1 pare să fie concentrat pe un profil foarte scăzut pentru a fi mai greu detectată. Nava dispune de un echipaj format din patru persoane și poate transporta până la 19 soldați cu echipamentul aferent. Viteza maximă este de 50 de noduri, iar raza de acțiune este de 400 de mile marine. Conform USSOCOM, arma standard care poate fi montată la bord include: mitraliera M2HB calibru 50, mitraliera M240G calibru 7,62 mm și lansatoare de grenade Mk 19. De asemenea la prova are montată o mitralieră comandată de la distanță calibru 12,7 mm. Nava este echipată cu sitem de luptă în infraroșu, radar maritim, echipament de identificare IFF (prieten sau dușman) și sistem de comunicații criptate (UHF/VHF/SATCOMM)

Vezi și: Militari din toată lumea se antrenează pe simulatoare fabricate în România

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Programul corvetelor: Damen a pierdut definitiv procesul cu MApN. Reacția oficială a companiei
Un alt F-16 al US Air Force s-a prăbușit. SUA ajung la cinci aeronave pierdute din mai până în prezent
Parlamentul din estul Libiei dă undă verde unei intervenții militare a Armatei egiptene
Antrenamente cu aeronave militare pentru Ziua Aviaţiei Române și a Forţelor Aeriene    
Războiul din Donbas | Separatiştii ruşi au ucis un medic şi doi soldaţi ucraineni
SUA consideră ''ilegale'' revendicările teritoriale ale Beijingului în Marea Chinei de Sud
Aeronave Eurofighter Typhoon ale RAF au escortat un avion de linie după un incident se securitate
China reacționează față de alegerile din Hong Kong
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro