Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Două bombardiere strategice americane B-1B au zburat în proximitatea frontierelor rusești din Regiunea Mării Baltice
12 oct, 10:09
Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa a informat că, pe 11.10.2021, două bombardiere strategice americane de tip B-1B Lancer, care au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie, au zburat în Regiunea Mării Baltice.

Cele două bombardiere americane au îndeplinit misiuni, în special, în spațiul aerian al Lituaniei. Echipajele aeronavelor au colaborat cu dispecerii Serviciului Comun pentru Conducerea Atacurilor Aeriene (JTACS) din Lituania și ai Diviziei 352 Operații Speciale aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii, care le-au furnizat date despre țintele terestre.

Potrivit datelor disponibile, misiunea a fost efectuată în zona poligonului de aviație Kazlu-Ruda din Lituania, situat în districtul Marijampole, în apropierea frontierei cu Regiunea Kaliningrad.

“Zborul bombardierelor strategice a avut ca scop creșterea nivelului de pregătire și interoperabilitate dintre piloți și controlorii de trafic aerian în ceea ce privește coordonarea atacurilor aeriene pentru sprijinul forțelor terestre”, se arată într-un comunicat de presă al Comandamentului Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa, preluat de agenția rusă Interfax.

După încheierea misiunii, bombardierele B-1B au aterizat pentru realimentare la Baza Aeriană Spangdahl din Germania, revenind ulterior în Marea Britanie.

G Ad:

Este vorba despre primul zbor efectuat de două din cele patru bombardiere strategice americane B-1B Lancer redislocate temporar din SUA în Marea Britanie în cursul săptămânii trecute.

“Rotirea grupurilor operative de bombardiere permite coaliției noastre o integrare strânsă și implementarea de tactici noi și inovatoare. Forțele întrunite multinaționale trebuie să fie pregătite să răspundă oricărei amenințări pentru menținerea securității globale”, a declarat generalul Jeff Harrigan, comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa.

 

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Polonia și Turcia își intensifică cooperarea în domeniul industriei de apărare
Eurofighter, deasupra piramidelor. După două decenii, Forţele Aeriene Regale Britanice au desfășurat exerciții în Egipt
SUA vor să despăgubească familiile afganilor uciși dintr-o „eroare tragică” în atacul cu dronă
Incident în Marea Japoniei: Rusia susține că a oprit încercarea unui distrugător american de a-i încălca frontiera
Prototipul rachetei sol-sol americane PrSM bate recordul de distanță
După ce și-a revenit din șocul AUKUS, Franța face curte Canadei pentru submarinele din clasa Barracuda
Asasinarea deputatului conservator britanic, act terorist. Ancheta a fost încredințată serviciilor antitero
India acuză China că a dislocat sisteme rusești S-400 “Triumf” la frontiera din zona disputată
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro