Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Emiratele Arabe Unite își asigură o prezență militară permanentă pe insula strategică Mayyun din Yemen
25 mai, 20:39
Agenția americană de presă Associated Press, citată de surse arabe și iraniene, a relatat că Emiratele Arabe Unite (EAU) au început să își consolideze prezența militară pe insula strategică yemenită Mayyun, în scopul permanentizării acesteia.

Associated Press a precizat că imaginile din satelit evidențiază construcția unei baze aeriene pe insula vulcanică Mayyun din Strâmtoarea Bab al-Mandeb, în largul Yemenului, situată pe unul dintre cele mai importante coridoare ale traficului maritim mondial atât pentru resursele energetice, cât și pentru bunurile comerciale.

Acest lucru se întâmplă în condițiile în care EAU au susținut în 2019 că își retrag forțele din coaliția arabă din Yemen condusă de Arabia Saudită.

Jeremy Benny, editor pe Orientul Mijlociu la firma de informații din surse deschise Genius, care a urmărit evoluțiile din Mayyun în ultimii ani, consideră că baza aeriană pare a fi un obiectiv strategic pe termen lung care nu are legătură doar cu războiul din Yemen, ci și cu transportul maritim. 

Surse yemenite au declarat că imaginile prin satelit au demonstrat că EAU au construit o pistă pentru avioane militare și clădiri, iar mai multe nave încărcate cu ciment și oțel au sosit în ultimele trei zile pe insulă. De asemena, acestea susțin că EAU au transferat, în ultimele zile, peste 300 de militari, printre care specialiști în utilizarea aeronavelor și angajați ai serviciilor de informații care deservesc dispozitive sofisticate de comunicații și spionaj. Pe insulă au mai fost identificate  tunuri și elicoptere "Black Hawk" și "Apache".

G Ad:

Forțe ale EAU au împiedicat localnicii să ajungă la construcții și au întreprins un proces de cumpărare a terenurilor de la populația locală, determinând strămutarea a zeci de familii.

Surse din Golf au dezvăluit că EAU au primit sprijinul unor ofițeri israelieni din cadrul Serviciului Militar de Informații (AMAN) și Agenției Generale de Securitate (Mossad), pentru a-și consolida ocupația asupra noii insule yemenite.

În acest context, în Yemen există o stare de nemulțumire la nivel popular, dar și  oficial, din cauza extinderii prezenței agresive a EAU. Tweeterii și activiștii yemeniți au lansat o campanie pentru retragerea forțelor străine din țară, în special a celor din EAU.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA constituie o grupare navală operativă destinată combaterii submarinelor ruse din Atlantic
Grecia şi Franţa îşi vor consolida cooperarea strategică |Parisul oferă Atenei trei fregate Belharra şi trei corvete din clasa Gowind
Primele două avioane de luptă F / A-18E Super Hornet, în configurația Block III, au ajuns la Marina SUA
Retragerea trupelor americane din Afganistan | Principalii responsabili militari ai administraţiei Biden, audiaţi în Congres
Tensiunile în creștere dintre Maroc și Algeria prevestesc un conflict militar în Magreb
Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, potrivit armatei sud-coreene. Reacţia SUA: Această lansare reprezintă o ameninţare
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
EXCLUSIV
Ar trebui România să nu recunoască alegerile din Rusia? Moscova creează minorități și susține tensiunile etnice în România
Irakul va cumpăra 12 avioane JF-17 Thunder din Pakistan
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro