Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Forțele armate sârbe au testat noua versiune a sistemului de rachete OGANJ
30 apr, 15:15
Forțele armate sârbe au testat, s ăptămâna trecută, puterea de foc a  noului sistem  de  rachete  OGANJ cu cabină blindată LRSVM M18, transmite Defense Blog.

Testarea noii versiuni a sistemului de rachete OGANJ a fost efectuată în prezența ministrului apărării Aleksandar Vulin și a ministrului adjunct pentru resurse materiale, Nenad Miloradovic, a conducerii Brigăzii Mixte de Artilerie și a Centrului Tehnic de Testare.

După trageri, ministrul Vulin a spus că, oricât de multe responsabilități și sarcini noi au primit forțele armate sârbe în ceea ce privește lupta împotriva coronavirusului, modernizarea și echiparea lor nu încetează niciodată, pentru că viața trebuie să continue și nu trebuie să se piardă timpul.

 

"Ne putem îmbunătății abilitățile și puterea"

 

,,Astăzi, forțele armate sârbe au arătat ce poate face un sistem OGANJ modular. Este o versiune modernizată cu o cabină blindată. Am tras astăzi rachete de calibru 122 mm. Intervalul de 40 km este ceva ce nu s-a încercat până acum. Am arătat că putem face acest lucru și că în acest fel ne putem îmbunătăți abilitățile și puterea noastră", a spus ministrul Vulin. El a subliniat că pregătirea pentru luptă a forțelor armate sârbe nu ar trebui să scadă niciodată și că nu există nicio scuză pentru asta.

"Președintele Serbiei și comandantul suprem al Forțelor Armate sârbe, Aleksandar Vucic are grijă de acest lucru în fiecare zi și ne cere să fim capabili să protejăm țara și oamenii noștri. Putem face asta", a adăugat ministrul Vulin.

 

Vast poligon

 

"Există foarte puține locuri în Europa în care se pot efectua trageri de 40 de kilometri", a subliniat ministrul adjunct al resurselor materiale, Nenad Miloradovic, vorbind despre tragerea efectuată cu lansatorul de rachete autopropulsat OGANJ în poligonul de pregătire „Pasuljanske livade".

"Acesta este un moment istoric pentru noi, pentru că până acum nu s-a întâmplat așa ceva în Serbia. Este foarte important pentru noi, deoarece putem dovedi că avem o astfel de capacitate, ceea ce este important pentru testarea viitoarei generații de arme și posibilitatea ca Forțele armate sârbe să continue să dezvolte noua generație de arme", a mai spus ministrul Vulin.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

China a trimis avioane în strâmtoarea Taiwan, acestea fiind urmărite de sisteme antiaeriene ale Taiwanului
Federația Rusă a testat un sistem automatizat de tragere pentru complexele Iskander și Tornado-S
Rusia avertizează că va percepe orice rachetă trasă asupra sa ca fiind una nucleară
Avioane israeliene au bombardat obiective Hamas din Fâșia Gaza
Proteste în marile orașe din Belarus după ce Alexandr Lukașenko a fost dat câștigător în urma exit-poll
Magnatul mass-media Jimmy Lai din Hong Kong, arestat în baza noii legislaţii privind securitatea naţională
Ruşii ar vrea, dar Su-57 e departe de a fi pregătit pentru luptă
Grupul de luptă condus de portavionul USS Dwight D. Eisenhower s-a întors la bază după șapte luni de misiune
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro