În această săptămână, militarii detaşamentului de Apărare Antiaeriană, rotaţia a IX-a, din Polonia, au executat al doilea exerciţiu cu trageri de luptă reale pe timp de noapte, în poligonul South Hills.
În această săptămână, militarii detaşamentului de Apărare Antiaeriană, rotaţia a IX-a, din Polonia, au executat al doilea exerciţiu cu trageri de luptă reale pe timp de noapte, în poligonul South Hills.
Militarii detașamentului de apărare antiaeriană rotația a IX-a din Polonia i-au invitat pe camarazii lor americani din cadrul contingentului „Dark Riffles” la o prezentare a tehnicii militare, unde au fost prezentate părții americane sistemele Gepard.
În perioada 19 – 22 iulie, un detașament format din personal din cadrul Batalionului 84 Asigurare Date ”Mărăști”, a participat la o tabără de instrucţie la cursuri de apă din zona județului Vrancea.
În 2015 o misiune ce era planificată la câteva ore a devenit o luptă de cinci zile pentru supraviețuire și pentru securizarea unui obiectiv într-un oraș strategic din Afganistan.
Aflați în plină pregătire pentru misiune, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a X-a, au desfășurat joi, 22 iulie, un exercițiu de antrenament în teren de nivel secție, în poligonul Murfatlar.
În urma succesului Rezervei Speciale Voluntare de Apărare Teritorială (SÖTT), pe 22 iulie 2021, a fost lansată o nouă formă de serviciu permanent în cadrul Forțelor Armate ale Ungariei - Serviciul Militar Voluntar (ÖKSZ). Scopul înființării acestui serviciu este crearea unei alternative de pregătire și salarizare pentru tinerii, care dintr-un anumit motiv, sunt obligați să amâne studiile superioare pentru un an sau doresc să încerce o carieră militară, se precizează într-un comunicat al Ministerului ungar al Apărării.
În perioada 26 iulie - 6 august, Georgia găzduiește exercițiul militar multinațional ”Agile Spirit 2021” (AS 2021), informează Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA din Europa și Africa (US Army Europe and Africa) într-un comunicat de presă.
Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” a fost, pentru mai mult de două săptămâni, locul de îmbarcare și aterizare pentru militarii din Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale care au participat la un curs de atestare pe parașuta tip aripă cu tehnică și materiale.
Rusia îşi va consolida baza militară din Tadjikistan cu 17 vehicule de luptă pentru infanterie, pe fondul conflictului din Afganistanul vecin, a anunţat miercuri agenţia de ştiri Interfax care citează surse din cadrul armatei, relatează Reuters.
Pe 16 iulie 2021, site-ul UK DefenceJournal a relatat ca un gamer care se identifică cu pseudonimul ''Pyrophoric'', dar şi ca fost comandant de tanc Challenger 2 a postat online un document clasificat pentru a contribui la îmbunătăți calităţii grafice a designului tancului Challenger 2 din jocul online „War Thunder”.
Pe 16 iulie, Rada Supremă a Ucrainei (parlamentul) a adoptat în a doua lectură, cu 310 voturi, un amendament la Articolul 1 din Legea „Cu privire la numărul Forțelor Armate din Ucraina”, prin care se stabilește creșterea numărului de militari pentru această structură de forțe.
Serviciul de presă al corporației de stat Rostec din Federația Rusă a informat, pe 16.07.2021, că, în Marea Neagră, se desfășoară etapa a doua a testelor de stat ale tancului amfibiu ușor Sprut-SDM1, în care este verificat complexul armamentelor de la bord.
David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, a vizitat în cursul acestei zile Uzina Mecanică București (UMB).
Polonia va achiziţiona 250 de tancuri americane Abrams, în contextul în care această ţară încearcă să-şi consolideze apărarea, a anunţat miercuri ministrul apărării polonez Mariusz Blaszczak, transmit AFP şi Reuters.
Ministrul Nicolae Ciucă a participat marți, 13 iulie, la o videoconferință pe tema Task Force TAKUBA, organizată de ministrul francez al apărării, Florence Parly.
În pofida numeroaselor întârzieri și probleme de care s-a lovit programul tancului rusesc T-14 Armata, la Moscova se pare că rușii au planuri mari. T-14 Armata ar fi fost testat cu succes într-o versiune fără echipaj.
Detașamentul de Apărare Antiaeriană rotația a X-a, din cadrul Batalionului 348 Apărare Antiaeriană “Dobrogea”, a executat un exercițiu tactic de antrenament în teren în vederea pregătirii pentru misiune
Militarii Divizionului 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale au efectuat salturi cu parașuta de la mare și mică altitudine în poligonul Capu Midia.
Surse apropiate din cadrul Ministerului Apărării de la Varșovia au confirmat presei poloneze că Forțele Terestre Poloneze urmează să fie înzestrate cu tancuri americane M1 Abrams. Mai mult, polonezii merg pe cea mai modernă variantă a tancului - M1A2 SEPv3.
Ministrul francez al Apărării Florence Parly şi omologul său american Lloyd Austin au semnat, la Washington, o nouă foaie de parcurs pentru cooperarea dintre forţele lor pentru operațiuni speciale. Potrivit Agerpres, care citează AFP, cele două state încearcă să își consolideze eforturile internaționale în lupta antijihadistă.
România va achiziționa vehicule blindate de luptă JLTV, produse de americanii de la Oshkosh, în valoare de aproximativ 227 de milioane lei cu TVA (adică aproximativ 47 de milioane de euro). Blindatele vor intra în dotarea Forțelor pentru Operații Speciale (FOS).
În această săptămână, militarii din cadrul detaşamentului de apărare antiaeriană rotaţia a IX-a din Polonia au executat un exerciţiu de antrenament în teren de nivel baterie, în poligonul Wyreby.
Recent au apărut noi imagini video de la un amplu exercițiu care a avut loc în luna iunie și în care TAB-urile românești, împreună cu bărci de asalt, au trecut Dunărea și au deschis focul asupra inamicului.
Țările Alianței își pot testa ultimele tehnologii din domeniul războiului electronic împotriva sistemelor rusești, pe care Moscova le testează în teritoriile ocupate din regiunile Donețk și Lugansk, ajutând astfel Ucraina să se confrunte cu statul agresor (Rusia), a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Andrii Taran, în timpul unei conferințe desfășurate în capitala Lituaniei, Vilnius.
Militarii ruși au efectuat testarea cu succes a complexului de rachete antiaeriene S-500 Prometheus. Potrivit declarațiilor comandantului Trupelor de Rachete Antiaeriene din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, Serghei Babakov, complexul a executat lansări de luptă cu rachete dirijate asupra unor ținte aeriene.
După ce tensiunile de pe direcția strategică sud-vest au crescut, Rusia a decis să doteze gruparea de trupe din Crimeea cu cele mai moderne armamente. Între altele, în peninsulă au fost aduse tancuri modernizate T-72B3M, care au fost introduse în dotarea Brigăzii 126 Apărare de Coastă. Blindajul tancurilor protejează echipajul împotriva focului artileriei și rachetelor antitanc. Sistemul de control al acestora asigură distrugerea unei mari varietăți de ținte, de la vehicule blindate la nave mici și elicoptere.
Districtul militar Sud a desfăşurat exerciţii în regiunea Krasnodar vizând apărarea instalaţiilor Flotei Mării Negre cu lansări electronice de rachete ale sistemului antiaerian S-400 Triumf, a declarat marţi serviciul de presă al flotei, citat de agenţia de presă Interfax.
Producția în serie a celui mai nou tanc rusesc T-14 ”Armata” va începe anul viitor, a declarat ministrul rus al industriei și comerțului, Denis Manturov.
Militarii din cadrul detașamentului de apărare antiaeriană dislocat în Polonia au executat un exercițiu de rezolvare a unei situații tactice de nivel baterie, în poligonul Wierzbiny.
Grupul de Luptă ”Polonia” (Battlegroup Poland), format din militari americani, britanici, croați și români au executat, pe 1 iulie, un exercițiu de desfășurare rapidă, numit “Rifle Ready”, în poligonul Bemowo Piskie din Polonia.