Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Forțele pentru Operații Speciale - soluția ideală pentru cucerirea Peninsulei Crimeea
18 mai, 15:06
Ediția germană a publicației Business Insider a informat că, după ce a anexat Crimeea, Rusia a transformat peninsula într-o cetate de nepătruns, concepută pentru apărarea flancului sudic al țării. Cu toate acestea, potrivit autorului articolului, Stavros Atlamazoglu, în cazul unui conflict armat, statele membre NATO au o posibilitate de a anula toată apărarea rusească.
Forțele Speciale, SUA, sursă foto: SOCOM Facebook

Armata rusă, după ce a capturat Peninsula Crimeea, a consolidat în mod semnificativ apărarea acesteia, dislocând în zonă mijloace pentru combaterea diferitelor tipuri de ținte. Astfel, în Crimeea, au fost instalate stații radar puternice, sisteme de rachete antiaeriene de tip S-400, precum și alte categorii de armamente, care împiedică adversarul să se apropie de peninsulă la distanțele necesare de distrugere, din aer, de pe uscat sau de pe mare.

Cu toate acestea, autorul articolului apreciază că această “cetate indestructibilă” creată de ruși poate fi cucerită. Acest rol poate fi jucat de “pisicile maritime” sau “beretele verzi”. Este vorba despre Forțele Speciale aparținând Marinei și Forțelor Aeriene ale SUA, precum și despre Forțele pentru Operații Speciale (FOS) din alte țări, inclusiv din Regiunea Mării Negre, precum Ucraina, România și Georgia. 

Potrivit lui Atlamazoglu, în cazul unui conflict militar, Crimeea va deveni un teritoriu ideal pentru FOS. Acestea ar trebui să aterizeze în secret pe coastă și să opereze împotriva navelor rusești, a sistemelor de apărare antiaeriană și sistemelor de comandă și conducere, pregătind un cap de pod pentru invazia forțelor principale.

După cum a precizat autorul, exerciții cu un scenariu de acest tip au avut loc deja în România. Acestea s-au desfășurat la începutul lunii mai, sub conducerea Comandamentului pentru Operațiuni Speciale al SUA din Europa. La exerciții au participat Forțele Speciale ale Marinei americane, berete verzi și Forțe Speciale din cadrul Forțelor Aeriene ale SUA, precum și FOS din alte 11 țări, inclusiv Ucraina și Georgia.

G Ad:

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Erdogan nu are nicio remușcare privind S-400: În viitor nimeni nu va mai putea interveni în privința sistemelor pe care le cumpărăm
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro