Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța a trimis în Estonia sute de soldați, tancuri și vehicule de luptă
19 apr 2019 / 14:20
Franța a trimis în Estonia aproape trei sute de militari, precum și cinci tancuri și douăzeci de vehicule de luptă ale infanteriei, ca parte a misiunii NATO- FRA-EFP LYNX  de creștere a prezenței militare în regiune în vederea contracarii amenințarii rusești și pentru a participa la exercițiile de primăvară  Spring Storm 2019.

Trupele vor rămâne în Estonia până la sfârșitul lunii august, ca parte a misiunii FRA-EFP LYNX, care urmărește să stimuleze prezența Alianței în regiune. De asemenea, Franț va desfășura cinci tancuri Leclerc și 20 de vehicule de luptă pentru infanterie, inclusiv 13 VBCI, care este o versiune franceză a vehiculelor blindate multi-rol (MRAV). Acestea vor fi transportate în Estonia pe calea ferată, potrivit Ambasadei Franței la Tallinn.

Începând cu 23 aprilie, acest contingent și tehnica militara va fi desfășurat în orașul Tapa, situat la aproximativ 150 de kilometri de granița cu Rusia. Francezii vor înlocui contingentul belgian, care a sosit în Estonia la jumătatea lunii ianuarie. La sfârșitul lunii aprilie, infanteriștii forțelor armate din Belgia vor părăsi acest stat baltic.

,,Suntem foarte încântați să putem coopera cu aliații noștri și să îmbunătățim capacitatea noastră de interoperabilitate", a spus comandantul unității

Misiunea FRA-VET LYNX este contribuția Franței la consolidarea flancului estic al NATO în cele trei țări baltice și Polonia. Prima dată când soldații francezi au fost detașați la Tapa a fost între martie și decembrie 2017. În plus, un detașament al forțelor aeriene franceze a asigurat protecția spațiului aerian estonian ca parte a misiunii de poliţie aeriană a NATO în statele baltice între aprilie și august 2018.

Ştiri Recomandate

Program F-16 | S-au stabilit etapele pentru consolidarea escadrilei României
Serviciul de informaţii al armatei belgiene a fost restructurat după ce s-ar fi infiltrat agenţi străini
Primul detaşament de militari din Batalionul 'Viperele Negre' a ajuns în Afganistan
Armata rusă, în 'inspecție' la o bază militară americană din Germania
Talibanii au respins o tentativă a forţelor afgane de a ajunge la avionul american prăbuşit în Ghazni
US Navy a dislocat, pentru prima dată, drona MQ-4C Triton la Baza Andersen din insula Guam
Netanyahu, acuzat de fapte de corupție, și-a retras cererea de imunitate
Su-30, prăbușit în Algeria. Ambii piloți au murit în accident