„În ceea ce privește portavionul de nouă generație, pot confirma că acest program va fi lansat pentru a oferi un succesor portavionului Charles de Gaulle în anul 2038. Acesta va fi oferi un cadru operațional care va fi perfect adaptat, de la bun început, viitorului nostru avion de luptă, cunoscut sub numele de SCAF”, a mai spus Parly.
În actuala lege a programului militar pentru anii 2019-2023 Franța a alocat 110 miliarde de euro pentru achiziționarea de echipamente, iar de o parte semnificativă beneficiază Marina.
Pe de altă parte programul de fregatelor din clasa FREMM se apropie de final, prin construirea navelor Alsacia și Lorena. Acestea urmează să fie livrate în 2021 și respectiv 2022.
Franța intenționează să construiască cinci noi fregate FDI, care se numără printre cele mai puternice modele armate și cele mai avansate din punct de vedere tehnologic, în acest moment. Nava principală, „Amiralul Ronarc’h”, este în construcție și urmează să fie livrată în 2023, urmând o a doua în 2025.
Aceste fregate „sunt simbolul unei industrii navale ce folosește tehnologie modernă”, a mai spus Parly, adăugând că „în 10 ani, Marina va primi opt noi fregate”, transmite defense-aerospace.
Franța a lansat, de asemenea, două programe navale, în cooperare cu aliații săi europeni, dar acestea nu respectă, atât dimensiunea, cât și costul. Primele două nave logistice ale flotei construite de Fincantieri din Italia în cooperare cu Naval Group, urmează să fie livrate până în 2025. Pentru operațiuni de deminare marină, Franța dezvoltă în cooperare cu Marea Britanie programul SLAMF, care include și sisteme de drone.
De asemenea, Franța își reînnoiește flota de submarine cu încă șase navele din clasa Barracuda vor înlocui submarinele din clasa Rubis aflate acum în serviciu. Principalul submarin Suffren finalizează testele pe mare și urmează să fie livrat până la sfârșitul anului, a confirmat Parly.
Citește și: Adio Charles de Gaulle? Franţa vrea un portavion de nouă generaţie
Biroul Federal de Investigații din Statele Unite (FBI) cere sprijinul cetăţenilor americani pentru găsirea unui Humvee furat vineri dimineață, 15 ianuarie 2020, dintr-un depozit de vehicule militare al Gărzii Naţionale a SUA din California.
Nevskoe Design Bureau (PKB) din Rusia, care face parte din United Shipbuilding Corporation (USC), a dezvăluit, în cursul zilei de astăzi, un nou concept de portavion, denumit „UMK Varan”.
Pe 18 ianuarie, cotidianul israelian "Maariv", citat de site-ul "i24NEWS", a relatat că șase avioane israeliene de tipul F-35 vor ateriza pentru prima dată în afara granițelor Israelului, pentru a participa la exerciții militare internaționale în Italia.
Armata algeriană a desfăşurat importante manevre aeriene şi terestre la Tindouf (sud), provincie la frontiera cu Sahara Occidentală şi Marocul, potrivit unor imagini difuzate luni seară la postul naţional de televiziune din Algeria, notează AFP.
Armata Statelor Unite a finalizat procesul de retragere a trupelor sale din Somalia, conform unui comunicat de presă al Comandamentului SUA pentru Africa (AFRICOM).
O navă rusească având misiunea de a amplasa conducte pentru finalizarea construcţiei gazoductului Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania va intra sub incidenţa unor sancţiuni din partea administraţiei americane, a indicat luni Ministerul german al Economiei, citat de AFP.
În cadrul unui interviu acordat publicației germane Spiegel, fostul cancelar al Germaniei, Gerhard Shroeder, a declarat că reunificarea Crimeii cu Rusia reprezintă o reacție la extinderea NATO spre Est.
Inginerii care lucrează la radarul din cadrul programului pentru avionul de luptă Tempest au declarat că se așteaptă să obțină un succes la capitolul înregistrare și procesare date. Secretul, explică ei, este despre miniaturizare și digitalizare.