Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
FSB spune că Rusia e victima înscenării. SUA ar fi orchestrat scandalurile în care e implicat spionajul rusesc
01 apr, 21:10
Un general al Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse (FSB) a vorbit despre scandalurile de spionaj în care Moscova e implicată în unele state NATO.

Reacția generalului rus vine ca urmare a scandalului care zguduit Italia, când în cursul zilei de ieri, un comandant al unei fregate a fost arestat în timp ce preda documente secrete unui ofițer rus, atașat la Ambasada Federației Ruse la Roma. Ceea ce s-a întâmplat în cizmă vine la doar câteva zile după ce și Bulgaria, membră și ea NATO, a fost implicată într-un scandal de spionaj ce viza Federația Rusă.

Presa italiană din „cetatea eternă” a titrat că ceea ce s-a întâmplat ieri, arestarea comandantului fregatei, a fost cel mai grav incident de spionaj în care Italia și Federația Rusă sunt implicate de la sfârșitul Războiului Rece încoace.

Comandantul fregatei ar fi avut probleme mari financiare, fapt care a fost speculat de ruși. Comandantul Walter Biot a fost arestat în timp ce transmitea documente clasificate unui ofiţer rus în schimbul sumei de 5.000 de euro. Ofițerul rus urmează să fie extrădat, în timp ce ambasadorul Federației Ruse la Roma a fost convocat de MAE italian.

 

G Ad:

FSB a găsit vinovatul pentru scandalurile de spionaj în care Rusia e implicată: Americanii au înscenat totul

 

În tot acest context, Vladimir Dzhabarov, general în cadrul FSB, citat de publicația rusă Vzglyad, dă vina pentru cele întâmplate pe ... Statele Unite! Generalul rus dă de înțeles că țara sa e victima unei înscenări din partea americanilor.

„Impresia este că partenerii noștri americani au plantat dovezi pentru a aprinde un scandal public”, afirmă Dzhabarov, potrivit sursei citate. Generalul FSB a mai precizat că Federația Rusă va analiza atent situația și va decide cum va acționa ca urmare a acestor scandaluri de spionaj.

Italia nu e prima țară implicată recent într-un asemenea scandal de spionaj. Bulgaria, țara noastră vecină, se află și ea în mijlocul unui scandal uriaș după ce procurorii bulgari au inculpat cel puțin şase persoane, printre care foşti şi actuali ofiţeri din serviciul de informaţii militare, pentru spionaj în favoarea Federației Ruse. 

Bulgaria nu e la prima „reușită” de acest gen. 

În ceea ce privește militarul italian arestat pentru spionaj în favoarea Moscovei, acesta şi-a început cariera în calitate de subofiţer în Marină, apoi, în urma unor concursuri interne, a devenit căpitan de fregată, înainte de a ajunge la Statul-Major al Marinei, unde se ocupa de relaţiile cu presa. Din 2010 până în 2015, el a lucrat la cabinetul ministrului apărării italian.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Planurile Rusiei pentru Ucraina. Răzvan Munteanu: Un scenariu ar fi ruperea Mariupolului și o nouă încercarea de a ajunge la Odessa
Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeași forță
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro