Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Șeful contraspionajului german: Schimbul de informații secrete cu Austria, riscant din cauza legăturilor cu Rusia
20 mai 2019 / 18:00
După ce vicecancelarul Heinz-Christian Strache a fost prezentat într-un videoclipul publicat vineri, în care apare întâlnindu-se cu o femeie care se prezintă ca o nepoată a unui oligarh rus în 2017 și în care se pare că oferă contracte guvernamentale unei companii în schimbul sprijinului politic și financiar, Șeful agenției de contrainformații din Germania consideră că există riscuri în ceea ce privește schimbul de informații secrete cu Austria din cauza legăturilor acestei țări cu Rusia.
Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, cere declanșarea alegerilor anticipate după înregistrarea video compromițătoare care a dus la demisia lui Heinz-Christian Strache

Thomas Haldenwang, șeful agenției germane de contrainformații, Oficiul Federal pentru Protecția Constituției (BfV), a declarat săptămâna aceasta pentru Grupul Parlamentar de Supraveghere al serviciilor secrete din Bundestag, că actuala cooperare a țării sale cu Austria creează riscuri semnificative pentru serviciile de informații germane, conform unui reportaj publicat de Welt am Sonntag, potrivit Pagina de Rusia.

Haldenwang se bazează pe ipoteza că Austria ar putea să folosească greșit și chiar să transmită Rusiei informațiile pe care le primește de la state partenere, cum ar fi Germania.

Schimbul de informații secrete are loc prin intermediul ministerelor de interne, iar postul de ministru austriac de interne este deținut de Herbert Kickl, reprezentantul mişcării populiste Partidul Libertății din Austria (FPÖ), care a fost în centrul scandalului din cauza întâlnirii vice-cancelarului Heinz-Christian Strache, cu "nepoata" unui oligarhul rus din cercul lui Vladimir Putin.

Serviciul de contrainformații din Germania se teme că informațiile secrete ar putea să fi ajuns deja în Rusia via Austria.

Pe 17 mai, publicațiile germane Suddeutsche Zeitung și Spiegel au făcut publică o înregistrare video în care vice-cancelarul Austriei, Heinz-Christian Strache și colegul de partid Johann Gudenus, la o întâlnire din iulie 2017 cu o rusoaică ce s-a recomandat drept fiica unui oligarh rus, într-o vilă de pe insula Ibiza, discută posibilitatea de achiziționare a influenţei publicaţii austriece Kronen Zeitung. În schimb, austriecii afirma că ruşii ar putea obţine contracte publice în sectorul construcţiilor din Austria.


Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Forţele Terestre Române: Succesul oricărei misiuni a "Viperelor Negre" constă într-un proces de planificare foarte bine pus la punct
Întărirea batalionului NATO din Lituania. Franţa trimite tancuri Leclerc și vehicule de luptă pentru infanterie
Armata ucraineană a primit un nou lot de transportoare blindate BTR-4E (Foto/Video)
Retragere SUA din tratatul Cer Deschis. Rusia ar putea să se retragă şi ea
Turcia urmăreşte să-şi întărească prezenţa militară în Libia. Ministrul turc al apărării, negocieri militare de nivel înalt cu GNA
Preşedintele Andrzej Duda: O companie de origine germană vrea să influenţeze alegerile prezidenţiale din Polonia
Ambasadorul George Cristian Maior: Securitatea regiunii Mării Negre are nevoie de consolidarea unitară a posturii NATO
Ungaria a primit primele două tancuri germane Leopard 2A4
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro