Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Niger: ISIS a revendicat atacul în care au murit 89 de militari. Guvernul anunță că avioanele franceze Mirage 2000 au respins ofensiva
17 ian, 16:01
Gruparea Stat Islamic a revendicat responsabilitatea atacului din 9 ianuarie asupra unei baze militare din vestul Nigerului, în care au fost uciși cel puțin 89 de soldați, transmite Jane.

Atacul a fost a treia operațiune majoră după data de 10 decembrie, când cel puțin 174 de soldați nigerieni care au fost uciși de către jihadiști care operau sub gruparea Wilayat Gharb Afriqiyya afiliată Statului Islamic.

În data de 14 ianuarie, Statul Islamic a emis o declarație prin care și-a asumat responsabilitatea pentru un atac major asupra unei baze militare din Chinagodrar, în regiunea vestică din Niger, la 9 ianuarie, în care au fost uciși cel puțin 89 de soldați.

Potrivit Ministerului Apărării din Niger, atacul asupra bazei - situat la 209 km nord de capitala, Niamey, la granița cu Mali - a început la ora locală 13:00, când „elemente teroriste la bordul mai multor vehicule și motociclete” au încercat să încalce perimetrul unității militare. Ministerul a adăugat că atacul a fost respins în urma „sprijinului aerian combinat din partea forțelor aeriene din Niger și a partenerilor”, inclusiv atacuri ale unei patrulele franceze cu avioane de luptă Mirage 2000, și a mai raportat că au fost uciși 63 de jihadiști - cifră revizuită ulterior de către guvern la 77.

Ştiri Recomandate

Noi detalii despre camioanele Iveco comandate de MApN
Avioane neidentificate ar fi lansat rachete către Baza Aeriană rusă de la Hmeimim
Discuție de grad zero între Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan privind Siria
Oficial american: Turcia a cerut sprijin cu rachete Patriot. Nu a fost luată încă o decizie
Ministerul rus al Apărării va achiziționa alte câteva zeci de avioane Su-34
Sikorsky fabrică șase elicoptere pentru Administrația Prezidențială a SUA
Sute de tancuri și blindate militare ale US Army au ajuns în Germania pentru Defender 20
Forțele irakiene Hashd al-Shaabi l-au numit pe Abdulaziz al-Mohammadawi noul lor lider