Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Gură de oxigen pentru industria de apărare. Investiție la Fabrica de Pulberi din Făgăraș, pentru ca România să nu mai depindă de Serbia
Ovidiu Raețchi, președintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, a anunțat aprobarea unei investiții la Fabrica de Pulberi din Făgăraș. 
Sursă foto: Forțele Terestre Române Facebook

Investiția a fost asumată de Guvernul României și se ridică la suma de 22 de milioane de euro. Ea presupune retehnologizarea și repunerea pe picioare a Fabricii de Pulberi de la Făgăraș.

Deputatul Ovidiu Raețchi a anunțat că investiția în Fabrica de Pulberi de la Făgăraș a reprezentat pentru PNL una din prioritățile în Comisia de Apărare. Pentru această investiție a militat în mod special și generalul (r.) Alexandru Grumaz, a mai anunțat Raețchi într-un mesaj publicat pe pagina oficială de Facebook.

 

Investiția de 22 de milioane de euro asumată de cabinetul Orban pentru retehnologizarea și, în fapt, repunerea pe...

Publicată de Ovidiu Alexandru Raetchi pe Joi, 30 iulie 2020

 

România importă pulbere din Serbia, o „dependență rușinoasă”

 

2. Sursă fot (armata_romana_trageri_soldati_06854200.jpg)

Totodată, Ovidiu Raețchi a mai subliniat că „dependența României de Serbia în acest domeniu era nu doar rușinoasă, ci chiar periculoasă în ipoteza unui blocaj al livrărilor”.

Investiția va atrage sute de locuri de muncă și urmărește să asigure o „minimă autonomie a țării noastre în privința armamentului de bază și muniției - element care constituie întotdeauna primul pas în construirea unei industrii naționale de apărare care poate visa, ulterior, la abordarea unor tehnologii complicate”, subliniază Ovidiu Raețchi.

Generalul (r.) Alexandru Grumaz a precizat totodată că România importa pulberea din Bulgaria, iar ulterior după ce au apărut problemele la bulgari, importul se efectua din Serbia.  „Anul trecut, în primele trei sau patru luni sârbii nu ne-au trimis nimic pentru că aceștia nu au mai primit de la ruși componente”, a mai amintit generalul Grumaz, în cadrul emisiunii „Pe Plan Extern”, la DC News TV.

Totodată, la începutul acestui an, la finalul lunii ianuarie, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu sublinia că importul de pulbere din Serbia este o mare problemă întrucât orice ţară serioasă din Uniunea Europeană şi din NATO trebuie să aibă şi să poată produce propria pulbere. „Este o prioritate maximă a noastră să facem investiţii în fabrica de pulberi de la Făgăraş, pentru că e normal, e logic, e de bun simţ să avem propria fabrică de pulberi”, a explicat atunci ministrul Economiei, potrivit publicației locale Bună Ziua Brașov.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Elicopter IAR-330 Puma al Armatei române, răsturnat în Mali de o furtună violentă
NATO și-a exprimat 'preocupări serioase' cu privire la modul în care au fost desfășurate alegerile în Belarus
Turcia a donat echipament militar forțelor din Kosovo
KGB-ul din Belarus susține că a dejucat un asasinat asupra opozantei Tihanovskaia iar Lukaşenko acuză trei state de orchestrarea protestelor
China a trimis avioane în strâmtoarea Taiwan, acestea fiind urmărite de sisteme antiaeriene ale Taiwanului
România cere cu tărie Belarusului încetarea violențelor. Ministrul Aurescu, „foarte îngrijorat” de situația din Belarus
Guvernul Libanului a demisionat în masă în contextul protestelor și presiunilor internaționale
Un fost membru al forțelor speciale acuză Poliția de legături cu clanurile interlope din România
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro