Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
În 2023 US Army ar putea primi noua artilerie autopropulsată M109A7 Paladin echipată cu tunul ERCA
18 Martie, 18:05
US Army a început selecția unui batalion de artilerie care va primi noul obuzier cu bătaie lungă M109A7 Paladin.
ERCA M109A7 Paladin Sursa foto: US Army/Ana Hendeson

Potrivit generalului de brigadă John Rafferty, care se ocupă de programul de modernizare a tragerilor de precizie pe distanță lungă, US Army se pregătește să selecteze un batalion de artilerie pentru a primi primul sistem de artilerie cu rază extinsă, transmite Defense News.

Lansarea va avea loc în 2023, dar armata va trebui să selecteze din timp unitatea pentru a putea efectua o evaluare operațională pe tot parcursul anului, a mai spus Rafferty. 

În același timp, armata trebuie să sincronizeze livrarea de muniție pentru evaluarea operațională, a mai precizat oficialul.

Tunul ERCA de pe noile sisteme de artilerie Paladin a lovit o țintă aflată la 70 de kilometri în poligonul Yuma din Arizona, în decembrie 2020, folosind un proiectil ghidat Excalibur cu rază extinsă .

G Ad:

US Army caută extinderea distanțelor de lovire a țintelor pentru a elimina avantajele adversarilor precum Rusia și China. 

Sistemul ERCA este montat pe un șasiu obuzier M109A7 Paladin Integrated Management  și este echipat cu un tun de calibru 155 cu o lungime de 9 metri.

Cu noul tun în combinație cu muniții Excalibur fabricate de Raytheon sau cu proiectile cu capacitate mărită XM1113, US Army a reușit să mărească considerabil distanțele de tragere a artileriei.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Planurile Rusiei pentru Ucraina. Răzvan Munteanu: Un scenariu ar fi ruperea Mariupolului și o nouă încercarea de a ajunge la Odessa
NATO este în măsură să trimită rapid peste 40.000 de militari în Letonia
Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeași forță
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro