Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
În Krasnodar, a început exercițiul militar comun ruso-pakistanez “Prietenia 2021”
27 sep 2021 / 13:36
Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud, care are în responsabilitate regiunea rusă a Mării Negre, a anunțat că, pe 27 septembrie, militari ruși și pakistanezi au început activitățile în cadrul exercițiului comun ”Prietenia 2021”.

“Exercițiul militar comun ruso-pakistanez Prietenia 2021, care va avea loc în perioada 27 septembrie - 6 octombrie în poligonul de antrenament Molkino din Ținutul Krasnodar, are ca scop consolidarea și dezvoltarea cooperării militare între cele două țări”, se declară în comunicatul serviciului de presă, în care se mai precizează că militarii din cadrul Forțelor Speciale Pakistaneze au ajuns chiar azi, 27 septembrie, în Krasnodar.

La activități participă aproximativ 100 de militari pakistanezi și subunități cu destinație specială (Spetsnaz) ale Armatei 49 arme întrunite din cadrul Regiunii Militare Sud.

În cadrul exercițiilor, se va desfășura o gamă largă de misiuni, inclusiv o acțiuni de luptă antiteroristă și neutralizarea grupurilor ilegal înarmate în condițiile folosirii de către inamic a dispozitivelor explozive improvizate.

Comentariul autorului: Exercițiul anual comun ruso-pakistanez “Prietenia” a început să fie organizat din 2016. Acesta este desfășurat alternativ, în Federația Rusă și Pakistan, cu participarea a aproximativ 100 de militari din fiecare țară, din cadrul unor subunități cu destinație specială.

G Ad:

Din partea Federației Ruse, la exercițiu participă de regulă subunități ale Regimentului 25 Destinație Specială (Spetsnaz) – Stavropol al Armatei 49 arme întrunite.

Aceasta este cea de-a doua activitate la care trupe și mijloace ruse din apropierea Mării Negre participă împreună cu partenerii pakistanezi, în acest an. Astfel, în urmă cu șapte luni, în perioada 12-16 februarie, un detașament de nave din compunerea Flotei ruse din Marea Neagră a fost prezent în Karachi pentru a participa la exercițiul naval multinațional “Aman 2021”, organizat de Pakistan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Emmanuel Macron a anunțat disponibilitatea Franței de a trimite trupe în România sub steag NATO
România și Israelul au discutat despre modernizarea forțelor armate române. În programul de drone a rămas doar un competitor israelian
Valentin Naumescu: Oricât ar părea de surprinzător și inedit ce spun, Rusia va pierde războiul din Ucraina
Câte sisteme antitanc a primit Ucraina din Marea Britanie? Analişti militari: Putem vorbi de peste 1.000 de rachete
Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei
România va avea completă a doua escadrilă de F-16 în 2023. Tot atunci începe la Aerostar modernizarea F-urilor din prima escadrilă
Șeful Armatei Ucrainei: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde. Avem suficiente sisteme antitanc
SUA refuză Federația Rusă. Nu va exista niciun răspuns scris la cererile de securitate cerute de Moscova
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro