Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Încă fidelă serviciului militar obligatoriu, armata rusă a început campania de încorporări de toamnă
01 oct, 12:49
Vineri, 01 octombrie, în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, a început campania de încorporări de toamnă, în toți subiecții federali, cu excepția a 24 de municipalități și cinci entități constitutive, în care încorporările au loc numai primăvara, din motive fizice și geografice.

“În această toamnă, este planificată încorporarea a peste 127.000 de recruți pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu”, a declarat șeful Direcției principale organizare-mobilizare din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general colonel Yevgeny Burdinsky, citat de agenția de presă Tass.

După cum a precizat generalul, la fel ca anul trecut, efortul principal în timpul campaniei de încorporări de toamnă va fi pus pe prevenirea răspândirii infecției cu coronavirus și a altor boli sezoniere în armată.

“Este necesar să se excludă trimiterea către trupe a cetățenilor bolnavi sau a celor care nu îndeplinesc criteriile stabilite. În Birourile de înregistrare și înrolare militară ar trebui să lucreze cu recruții numai angajații care au fost vaccinați”, a menționat Burdinsky.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul rus al Apărării, pentru transportul cetățenilor în punctele de recrutare vor fi utilizate numai vehiculele care au fost supuse unui tratament special de dezinfecție, iar deplasarea personalului militar cu mijloacele de transport în comun va fi exclus.

G Ad:

La sosirea în unitățile militare, recruții vor intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile, au anunțat reprezentanții Ministerului Apărării.

În paralel cu încorporarea noilor recruți, în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, vor avea loc și activități de trecere în rezervă a militarilor încorporați în anul 2020. Acest proces se va desfășura în termenele legale, fără să fie preconizate întârzieri sau modificări. În toamna anului trecut, au fost încorporate pentru efectuarea serviciului militar obligatoriu 128.000 de persoane. Majoritatea vor începe trecerea în rezervă pe 01 octombrie. În Forțele Armate vor rămâne în continuare cei peste 134.000 de recruți încorporați în primăvara anului 2021.

Comentariu autorului: În prezent, în Federația Rusă, durata serviciului militar obligatoriu este de 12 luni. Până în anul 2008, durata acestuia a fost de 24 de luni.

Încorporările pentru executarea serviciului militar obligatoriu se fac în două campanii anuale, respectiv perioada de încorporări de primăvară (01 aprilie - 15 iunie), și perioada de încorporări de toamnă (01 octombrie - 31 decembrie).

Deocamdată, reprezentanții ruși se pronunță pentru menținerea unui sistem mixt al efectivelor, format din militari angajați și militari în termen. Cel puțin pe termen scurt și mediu, nu se are în vedere profesionalizarea integrală a efectivelor.

Cu toate acestea, pe măsura dezvoltării armamentelor, deservirea lor va fi tot mai dificilă pentru militarii în termen, deoarece necesită o înaltă specializare, ce nu se poate obține în perioade scurte de pregătire.

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Contre între liderul armean și cel azer, într-o rară întâlnire cu Putin. Armenia transmite Rusiei că Azerbaidjanul i-a invadat teritoriul
Viktor Orban l-a felicitat pe premierul Ciucă. Budapesta spune că în pofida provocărilor, România și Ungaria au menținut cooperarea
Contacte între România și Egipt pentru armament și tehnică militară. Industria românească va fi prezentă la Cairo cu un stand național
NATO avertizează Rusia să evite o nouă aventură militară în Ucraina. Soltenberg: Trebuie să fie clar că vor exista consecințe
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro