India desfășoară primul sistem S-400 în Punjab pentru a face față amenințărilor Chinei și Pakistanului
Forțele Aeriene ale Indiei au desfășurat primul divizion de rachete antiaeriene S-400 în regiunea Punjab, a informat luni presa indiană, citată de Defense World.
"Primul divizion este desfășurat în sectorul Punjab. Bateriile sunt capabile să se ocupe de amenințările aeriene din Pakistan și China", au declarat oficiali guvernamentali, citați de agenția de presă ANI. Este de așteptat ca unitatea să fie operaționalizată în următoarele săptămâni, au adăugat aceștia.
Secretarul de externe Harsh Shringla a anunțat la începutul acestei luni că Rusia a început livrările sistemului de rachete sol-aer cu rază lungă de acțiune, comandat în octombrie 2018 pentru 5,43 miliarde de dolari. Declarația sa a venit la scurt timp după vizita președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în India.
India a comandat, în total, cinci divizioane de rachete S-400. Al doilea regiment este de așteptat să ajungă până în iunie 2022 anul viitor.
Deși nu a fost angajat până în prezent în nicio luptă, S-400 este considerat unul dintre cele mai bune sisteme de apărare antiaeriană din lume. Poate fi angajat cu succes în lupta împotriva rachetelor, avioanelor de luptă și chiar dronelor.
Un divizion clasic de S-400 are 8 lansatoare și un punct/centru de comandă mobil. Fiecare lansator este încărcat cu 4 rachete. Un regiment este format din două sau trei divizioane. Un sistem S-400 este echivalent cu un divizion.
Centrul de comandă al acestui sistem urmărește amenințarea aeriană de la o distanță de 600 km, iar angajarea cu rachete a țintei are loc în intervalul de la 2 km până la 400 km. Sistemul poate urmări 80 de ținte simultan și se consideră că radarul folosit nu poate fi blocat.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News