Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
India va participa la exercițiul “Vest-2021”, organizat de Rusia, deși printre invitați se numără China și Pakistanul
25 iul, 16:19
În mijlocul unui adevărat conflict la frontieră cu China și a problemelor recurente cu Pakistanul, India va participa împreună cu acestea la exercițiul “Vest-2021” (“Zapad-2021”) planificat în  Rusia începând cu 3 septembrie și la care au fost invitate trupe din 17 țări.

Țările invitate sunt: Armenia, Belarus, China, India, Indonezia, Kazahstan, Kârgâzstan, Mongolia, Myanmar, Nepal, Pakistan, Serbia, Sri Lanka, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan și Vietnam,

Potrivit Indian Defence News, exercițiul strategic organizat de Rusia va avea o durată de 14 zile, iar o serie de activități cu participare internațională vor fi desfășurate în Poligonul Forțelor Terestre “Mulino” din regiunea Nizhny Novgorod, situat la 423 km est de Moscova.

Exercițiul “Vest-2021” face parte din seria de exerciții strategice anuale destinate stabilirii nivelului de pregătire al Forțelor Armate ale Rusiei. Exercițiile din cadrul seriei se desfășoară prin rotație în regiunile militare situate pe cele patru direcții strategice rusești: Vest (Zapad), Est (Vostok), Centru (Tsentr) și Caucaz (Kavkaz).

În 2019, armata indiană a participat la exercițiul “Centru-2019” cu 140 de militari, în timp ce, anul trecut, și-a retras participarea la “Caucaz-2020” sub pretextul pandemiei de COVID-19, deși mulți analiști internaționali au legat retragerea de participarea la exercițiu a Chinei și Pakistanului.

G Ad:

India mai are însă două exerciții planificate în Rusia, unul bilateral, “Indra-2021” și unul cu participare extinsă, “Misiune de Pace-2021”,

Exercițiul militar bilateral “Indra-2021” va avea loc în Poligonul Prudboi din regiunea Volgograd, Regiunea Militară Sud, în perioada 1-15 august și va implica aproximativ 250 de militari din India și tot atâția militari ruși, după cum a informat biroul de presă al Regiunii Militare Sud.

Exercițiul comun antiterorist, de comandament și stat major, „Misiune de Pace-2021” se desfășoară în cadrul Organizației de Cooperare din Shanghai, cu participarea inclusiv a Chinei și Pakistanului, și va avea loc în această vară, într-unul dintre poligoanele de antrenament din cadrul Regiunii Militare Centru a Forțelor Armate din Federația Rusă.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SUA au nevoie de o prezență militară permanentă în țările baltice, cele mai vulnerabile în fața Rusiei
Social-democrații revendică victoria și anunță că Olaf Scholz va deveni cancelar. Partidul Angelei Merkel, cel mai slab rezultat de după război
Bulgaria reziliază contractul cu Rusia pentru întreținerea și modernizarea avioanelor MiG-29
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
O formație de F-16 românești va survola Bucureștiul în semn de ultim omagiu adus eroului Ion Dobran
Portavionul american USS Ronald Reagan revine în Marea Chinei de Sud
Rusia confirmă contractul dintre statul Mali și compania de mercenari ruși Wagner Group
Arquus și-a manifestat speranța că România va alege și blindate Sabre pentru dotarea forțelor speciale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro