Publicaţia Defence Blog a relatat că în portul german Bremerhaven au fost aduse mai multe vehicule americane care la exterior seamănă destul de bine cu cele utilizate de armata rusă.
Publicaţia Defence Blog a relatat că în portul german Bremerhaven au fost aduse mai multe vehicule americane care la exterior seamănă destul de bine cu cele utilizate de armata rusă.
România va avea avioane F-35 în 2032, cu condiţia că scrisoarea de acceptate trimisă Statelor Unite să fie semnată în 2024, a precizat Angel Tîlvăr, ministrul Apărării Naţionale, într-un interviu exclusiv pentru TVR INFO. De asemenea, Ministrul Apărării a declarat că programul F-35 va fi discutat în Parlamentul României în această toamnă, urmând ca afacerea să se definitiveze anul viitor.
Polonia a solicitat un sprijin financiar de 15,6 miliarde de dolari din partea Coreei de Sud pentru a-și îndeplini angajamentele trecute în cel de-al doilea contract de înzestrare militară, semnat chiar cu industria sud coreeana de apărare, precizează The Korea Times. Se pare că autoritățile sud-coreene au alocat deja un împrumut care a acoperit 70% din costul comenzii pentru primul contract de achiziţie semnat de Varşovia pentru tancurile K2 și obuziere autopropulsate K9.
Suntem cu toții obișnuiți ca industria militară chineza să copieze tehnologiile militare occidentale, mai ales pe cele din SUA. Din câte se pare, Coreea de Nord încearcă să țină pasul cu China în această cursă a ''copy-and-paste''. Recent Coreea de Nord a prezentat două drone, care, în aparență, seamănă foarte mult cu MQ-9 Reaper și RQ-4 Global Hawk.
Compania americana Northrop Grumman continuă să lucreze la următoarea generație de bombardiere nucleare B-21 Raider. Compania a alimentat recent pentru prima dată aeronava strategică. Testul a avut loc în al doilea trimestru al anului 2023. Acest lucru a fost anunțat recent de Kathy Warden, CEO al Northrop Grumman. Ea a confirmat, de asemenea, că Northrop Grumman nu va participa la licitația pentru rolul de contractant principal în cadrul proiectului NGAD de dezvoltare a avionului de luptă de generația a V-a.
METEKSAN, o companie turcă din domeniul apărării, împreună cu șantierul naval ARES, a prezentat propria dronă maritimă kamikaze, ULAQ KAMA, în timpul expoziției de apărare IDEF 2023, aflată în desfășurare în Turcia. Drona este prezentată ca o continuare a proiectelor anterioare de ambarcațiuni fără pilot din cadrul familiei ULAQ - numele primei drone dintr-o serie de AUSV-uri ale Turciei, care a fost dezvoltată pentru marina turcă de către șantierul naval Ares și Meteksan Defense Systems.
Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea de vehicule blindate cu șenile Assault Amphibious Vehicles (AAV) către România. Decizia a fost publicată pe site-ul Biroului de Cooperare și Securitate în domeniul Apărării din cadrul Departamentului de Apărare al SUA la 27 iulie. Afacerea vizează 21 de transportoare blindate, în trei versiuni.
Industria de apărare din Coreea de Sud reușește să se impună din ce în ce mai mult la nivel mondial. De la obuziere K9 Thunder la mașini de luptă ale infanteriei Redback, coreenii de la Hanwha au reușit să învingă nume importante ale industriei europene și americane.
La doar câteva zile după ce directorul executiv al companiei germane Rheinmetall, Armin Papperger, a anunțat că urmează să fie deschisă o fabrică de vehicule blindate în Ucraina, în următoarele 12 săptămâni, compania germană a postat pe YouTube un nou material video cu vehiculul de luptă pentru infanterie (IFV) Lynx KF41 atacând ținte la sol din deplasare cu o precizie ridicată.
Ministrul iranian al Apărării, Mohammad Reza Ashtiani, a anunțat, marți, că Gărzile Revoluționare și Armata iraniană au primit primele rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune "Abu Mahdi Al-Muhandis" fabricate de industria iraniană de apărare.
Industria ucraineană de apărare a dezvoltat o nouă dronă maritimă de luptă. Publicaţia "National Industrial Portal" a relatat că întreprinderea de stat ucraineană "SpecialTechnoExport" a dezvoltat drona maritima MAGURA V5. Detalii despre această nouă dronă au fost prezentate la expoziția internațională de apărare Internaţional Defense Industry Fair (IDEF 2023).
South Korean giant Hyundai Rotem wants to collaborate with Romania on the purchase of K2 Black Panther tanks. Romania has recently purchased 54 American Abrams tanks and has expressed its intention to purchase 300 tanks. Within the framework of the "Main Battle Tank" programme, the Romanian Ministry of National Defence has started the procedures for the purchase of 54 American Abrams tanks. The purchase will be made through the G2G (Government to Government) procedure.
Gigantul sud-coreean Hyundai Rotem își dorește să colaboreze cu România în ceea ce privește achiziția de tancuri K2 Panther. Amintim că recent țara noastră a achiziționat 54 de tancuri americane Abrams și și-a manifestat intenția ca numărul de tancuri achiziționate să fie de 300.
Obuzierul a fost adoptat fără teste suplimentare de stat „într-o procedură simplificată”, scrie presa ucraineană.
Rusia a afirmat luni că produce într-o singură lună mai multă muniţie ca în tot anul 2022 şi că a accelerat fabricarea de armament militar, în cea de-a 17-a lună a ofensivei sale din Ucraina.
Ministerul apărării de la Varșovia a plasat zilele trecute o nouă comandă de elicoptere Black Hawk, ”made in Poland”, care vor intra în dotarea Forțelor Aeropurate poloneze.
Germania nu se joacă și face un nou pas important în descurajarea Rusiei, solicitând o cantitate aproape neverosimilă de rachete aer-aer de ultimă generație. Cu pragmatismul său recunoscut, Guvernul federal de la Berlin alocă aproximativ câte o rachetă pentru doborârea fiecărui avion tactic rusesc. Cererea Germaniei vizează achiziția a aproape 1.000 de rachete americane AMRAAM.
Armata rusă susţine că a achiziționat noi tancuri T-90M și T-72B3M modernizare de la cel mai important producător de vehicule blindate - compania rusă Uralvagonzavod [UVZ]. Această informaţie vine în contextul publicării celor mai noi rapoarte privind livrarea unui număr mare de tancuri T-90M, datorită creșterii producției.
Ucraina dispune de cele mai noi sisteme de apărare aeriană cu rază medie de acțiune. Sistemele sunt testate cu succes în acest moment, iar rachetele pentru acestea au fost deja dezvoltate, a declarat Yehor Chernev, vicepreședintele Comisiei pentru Securitate Sațională, Apărare și Informații din cadrul Radei Supreme a Ucrainei.
Pe fondul cererilor tot mai mari pentru sisteme de arme moderne, dar și pe fondul aderări Suediei la NATO, compania Saab este gata să încheie noi parteneriate cu companii din domeniul apărării.
Autoritățile din Serbia au decis să suspende exportul de arme produse pe plan intern pentru o lună. Fără a oferi multe detalii și informații, oficialii s-au prezentat în fața publicului cu declarații despre pregătirile în caz de agresiune.
Anunțul belicos vine chiar de la diplomatul Maria Zacharova, purtătoarea de cuvânt al MAE rus.
Nicoleta Pauliuc (PNL), preşedintele Comisiei pentru Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, a depus la Parlament un proiect de act normativ privind reglementarea contractelor compensatorii în perspectiva achiziţionării de echipamente şi tehnică militară pentru dotarea Armatei române în conformitate cu Strategia Naţională de Apărare şi deciziile succesive ale Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
Compania germana Rheinmetall a obținut o comandă importantă din partea Ungariei pentru vanzarea de drone kamikaze Hero. Livrarea va începe în 2024 și este programată să se încheie în 2025. Hero sunt o familie de drone kamikaze pe care Rheinmetall le fabrică și le comercializează în Europa în cadrul unui acord de cooperare cu compania israeliana UVision Air.
Turcia speră că modernizarea cu succes a avioanelor sale F-16 ar putea deschide calea spre piața globală. Compania aerospațială turcă Turkish Aerospace Industries (TAI) a semnat contracte cu Aselsan pentru modernizarea avioanelor de luptă multi-rol F-16 aflate în serviciul Forțelor Aeriene turcești, potrivit Defense News.
Ministerul Apărării al Regatului Unit al Marii Britanii a confirmat că studiază unele dintre armele și echipamentele rusești capturate sau abandonate în Ucraina.
Industria poloneză de apărare ar putea stabili un nou record în ceea ce privește volumele de producție. Potrivit unor informații neoficiale, armata poloneză intenționează să semneze un contract de achiziţie a 250 de transportoare blindate Rosomak Long - cu posibilitatea de extindere până la 400 - până la sfârșitul anului 2023. Rosomak Long se diferențiază de versiunea de bază ''Rosomak'' prin faptul că este mai lung cu 0,6 metri și prin capacitatea de a fi amfibiu chiar și după instalarea modulului de luptă ZSSW-30.
Agenția de presă Tass a informat, pe 19.07.2023, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că Gruparea de trupe Sud a întrebuințat în luptă noile tancuri rusești de tip T-14 Armata. ,,Tancurile Armata au fost folosite în mod activ de către sudiști în operații de luptă. Mai multe unități au luat parte la ostilități pentru a vedea cum se comportă în luptă noile tancuri. Apoi, acestea au fost retrase din prima linie”, a precizat sursa.
Ministrul saudit al Apărării Prințul Khalid bin Salman a anunțat, marți, 18 iulie 2023, semnarea a două contracte de achiziție de drone turcești, pe lângă un "plan executiv de cooperare în domeniul apărării" între cele două țări, înțelegere descrisă de compania turcă Baykar ca cea mai mare afacere de export în domeniul apărării și aviației din istoria Republicii Turce.
Ani de-a rândul, strategii ruși nu au înțeles potențialul utilizării dronelor pe câmpul de luptă. Abia după ce s-au lovit de rezistența armată ucraineană bazată pe folosirea unei game largi de drone - de la cele artizanale, până la Bayraktar TB2 - generalii ruși au realizat cu adevărat valoarea întrebuințării acestora la nivel tactic și nevoia de a recupera decalajul tehnologic de aproape 10 ani instalat în timp ce Kremlinul privea autosuficient spre rachetele hipersonice.