Sistemul Patriot își dovedește utilitatea în Ucraina, determinând o creștere a producției
Sistemul de rachete antiaeriene Patriot și-a dovedit eficiența în Ucraina și a asigurat vânzări viitoare. Producătorii au declarat pentru Defense News că se concentrează pe creșterea producției de rachete pe care sistemul Patriot le folosește ca interceptoare. Potrivit RTX Corporation, Patriot este în prezent utilizat de 19 țări, cu peste 250 de sisteme de rachete antiaeriene în total.
Sistem antiaerian de rachete sol-aer american Patriot. Foto: US Army
Președintele companiei Raytheon, Tom Laliberty, a declarat că Statele Unite dețin 85-90 dintre acestea, iar restul sunt distribuite între celelalte 18 țări cliente.
,,Având în vedere că capacitatea noastră susține producția a 12 unități de foc pe an, există o capacitate suficientă pentru a susține contractele actuale, precum și pe cele viitoare, pe măsură ce acestea se materializează", a precizat Laliberty.
Prima creștere a popularității sistemelor Patriot a avut loc în 2014, când Federația Rusă a atacat Ucraina și a anexat Crimeea. La momentul respectiv, mai multe state europene în început discuţii cu Statele Unite pentru achiziţia acestor sisteme de rachete.
,,Rachetele PAC-3 Missile Segment Enhancement, fabricate de Lockheed Martin, sunt cea mai capabilă variantă de rachetă folosită de sistem", potrivit Defense News.
În prezent, sunt fabricate 500 de rachete pe an, dar există planuri de a crește acest număr la 650. Lockheed Martin construiește în acest scop o unitate de producţie cu sisteme automatizate care se întinde pe o suprafață de aproape 8.000 de metri pătrați.
Boeing intenționează, de asemenea, să accelereze producția de componente pentru aceste sisteme, potrivit lui Jim Bryan, director în cadrul companiei Boeing, care furnizează interceptoare pentru rachetele PAC-3 MSE.
Brian a declarat că Boeing și-a mărit anul trecut spațiul din fabrică, permițând creșterea producției cu 30%.
Multe dintre eforturile de extindere a producţie începute de Lockheed Martin și ale furnizorilor săi au fost depuse înainte de finanțarea acordată de SUA. Companiile se bazează pe o creștere a cheltuielilor guvernului american în următorii ani și pe o creștere a comenzilor din partea clienților străini.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News