Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Înzestrarea cu PIRANHA V | Generalul Berdilă: România a avut ca referință un cod de capabilități al NATO
21 oct 2020 / 13:51
În cursul săptămânii trecute primul lot de transportoare blindate 8x8 Piranha V a ajuns la Scorpionii Roşii - militarii Batalionului 26 Infanterie, Craiova.
Sursă foto: MApN

Pe lângă plusul de modernizare pe care blindatele îl aduc Armatei noastre, acestea reprezintă pentru economie un pas important în dezvoltarea cooperării cu companiile producătoare din industria de apărare.

Gabriel Țuțu (directorul general Romarm) subliniază importanța programului pentru economie și industria de apărare autohtonă.

„Pentru Romarm și pentru economia românească e un prim pas în dezvoltarea acestui parteneriat strategic cu companiile de tradiție în industria militară din lume. Urmează ca aceste vehicule să asamblate și ulterior parte dintre ele fabricate în România în cadrul industriei naționale de apărare”, a precizat Gabriel Țuțu, în cadrul unui interviu pentru emisiunea „Jurnal Militar” de la Radio România Actualități.

 

Piranha V, construit pe baza codului de capabilități NATO

 

Totodată, în cadrul aceleiași emisiuni, Generalul-maior Iulian Berdilă, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, a completat precizând că achiziția s-a făcut ca urmare a unei analize pentru o integrare a înzestrării în următorii 15-20 de ani.

Generalul Berdilă a subliniat că Armata a avut ca termen de referință codul de capabilități al NATO în momentul achiziționării Piranha V, astfel încât toate Forțele Terestre din Alianță să fie interoperabile.

„Atunci când ne-am propus achiziționarea unor capabilități majore în toate categoriile de forțe am făcut-o cu analiză foarte atentă: ce fel de produse vrem să integrăm, nu numai acum, într-o perioadă de tranziție, dar și pentru următorii 15-20 de ani. Piranha V a fost construit pe bază de cerințe de capabilități din codul de capabilități al Alianței. Am reușit să avem ca termen de referință un cod de capabilități de care să ne folosim în așa fel încât toate Forțele Terestre ale Alianței să fie interoperabile”.

În total, Armata română va avea 227 de transportoare blindate, în valoare de 868 de milioane de euro.

În acest sens amintim că General Dynamics a plătit deja 8,5 milioane de euro pentru că a întârziat cu aproape un an livrarea primului lot. Inițial, blindatele aveau probleme cu turela de 30 de mm și cu sistemul de comunicații.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro