Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Israel a achiziționat sistemul de coordonare a focului în rețea Fire Weaver
Israel Defense Forces (IDF) a anunțat pe 3 februarie că a achiziționat de la Rafael Advanced Defense Systems sistemul de conducere a focului în rețea, transmite Jane.

Fire Weaver este un sistem care a fost dezvoltat în comun de Rafael Advanced Defense Systems - Direcția de Cercetare și Dezvoltare a Apărării din Israel - Forțele Terestre ale IDF. Acesta va fi integrat în brigăzile de blindate și va deveni operațional în acest an, se arată într-un comunicat.

"Fire Weaver este o etapă principală în efortul de digitalizare a câmpului de luptă al IDF", a declarat colonel-locotenent IDF, care coordonează proiectul Direcția de Cercetare și Dezvoltare a Apărării din Israel. "Sistemul creează în esență un "internet operațional" și aduce pe câmpul de luptă aceeași inovație pe care internetul a adus-o în lumea civilă, casa inteligentă și orașele inteligente", a mai spus acesta.

Un reprezentant Rafael a declarat la conferința internațională a vehiculelor blindate care a avut loc la Londra în ianuarie că Fire Weaver va fi integrat în cel puțin o brigadă de blindate a IDF și că este compatibil cu sistemul de comandă și control Tsayad al IDF, care se bazează pe sistemul produs de Elbit, TORC2H.

Fire Weaver integrează arme și senzori într-o rețea și folosește software pentru a atribui ținte unităților care sunt cele mai apropiate. Un post de comandă al batalionului echipat cu un terminal de gestionare a focului Fire Weaver trebuie să aprobe țintele.

Reprezentantul Rafael a explicat că sistemul are un „sistem de control al focului cu dublă custodie, ceea ce înseamnă că operatorii armei și ai senzorului trebuie să fie de acord să angajeze ținta înainte de a trage. Secvența durează cinci secunde, deoarece nu este nevoie de un control vocal radio”, a spus el.

El a adăugat că au avut loc încercări cu două batalioane cărora li s-a oferit același scenariu de misiune și echipament identic, dar doar unul singur a avut Fire Weaver. El a spus că unitatea cu sistemul Fire Weaver a distrus 70% din țintele sale înainte de a ajunge la destinație, în timp ce cealaltă unitate a lovit aproximativ 60% din țintele sale.

Ştiri Recomandate

Exerciţii de luptă pe mare pentru întărirea capacităţii de reacţie a Forţelor Navale Române
Coronavirus | Amelie de Montchalin: China şi Rusia nu trebuie să instrumentalizeze ajutoarele pe care le oferă
Forțele armate ucrainene au primit mai multe tancuri T-80 modernizate (Foto)
Linie telefonică TELVERDE destinată veteranilor și văduvelor de război
Marina SUA, contract cu compania Raytheon pentru actualizarea programului de rachete Tomahawk
Serbia ar urma să vândă 282 de tancuri T-55 modernizate către Pakistan
Coronavirus. Airbus a creat un pod aerian între China și Spania pentru echipamente medicale
Australia începe construcția unei noi nave din clasa Arafura