Competiția pentru Casa Albă pune în alertă și Pentagonul: Armata americană va ajuta la protecţia candidaţilor la prezidenţiale
Kamala Harris la granița de sud a SUA și a promis o abordare mai dură a migrației de-a lungul graniței de sud a SUA.
În interviul pentru CNN, Harris a vrut să demonstreze că stăpânește dosarele care îi preocupă cel mai mult pe americani și a promis o abordare mai dură a migrației de-a lungul graniței de sud a SUA. În același timp, candidatul democrat la președinție a spus că nu va opri livrările de arme către Israel.
Harris a spus că va susține un nou proiect de lege pentru o abordare cuprinzătoare a problemelor legate de migrația la frontiera de sud a Statelor Unite și a promis că va „aplica legea împotriva trecerii ilegale a frontierei. „Avem legi care trebuie respectate și aplicate, care se ocupă de persoanele care ne trec granița ilegal și trebuie să existe consecințe”, a spus Harris.
Ea s-a alăturat, de asemenea, sprijinului puternic al președintelui Joe Biden pentru Israel și a respins apelurile aripii de stânga din Partidul Democrat ca Washingtonul să nu mai trimită arme în Israel din cauza numărului mare de victime palestiniene în Gaza. Ea a spus că sprijină un Israel puternic, dar și o soluție pentru „a ajunge la un acord” pentru a obține un încetare a focului în Gaza. „Nu, trebuie să ajungem la un acord (cu privire la încetarea focului și la ostatici)”, a spus Harris când a fost întrebat dacă ar reține armele din Israel.
O campanie fără precedent în SUA - Armata americană va ajuta la protecţia candidaţilor la prezidenţiale
Pentagonul a anunţat joi că va participa la protecţia principalilor candidaţi la alegerile prezidenţiale americane pentru a sprijini Secret Service, însărcinat cu protecţia marilor personalităţi politice
Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump a fost factorul declanșator care a dus la luarea deciziei , inclusiv la demisia șefei Secret Service. În acest context, eșecul agenției în a preveni atacul a avut consecințe directe, atât în ceea ce privește măsurile de securitate, cât și schimbările în conducerea instituției.
"Ministerul Apărării va oferi protecție suplimentară" până la alegerile din noiembrie și, probabil, până la ceremonia de învestire din ianuarie 2025, a declarat presei purtătoarea de cuvânt adjunctă a Pentagonului, Sabrina Singh.
Ministrul Lloyd Austin a aprobat o cerere venită din partea ministerului responsabil cu Secret Service, a adăugat ea.
Pe 13 iulie, fostul președinte a fost rănit la ureche de focuri de armă care au cauzat, de asemenea, un deces și doi răniți printre participanții la mitingul de la Butler, în nord-estul țării. Imaginile cu Donald Trump, având sânge pe față și ridicând pumnul, au făcut înconjurul lumii.
Consecințele acestui eșec de securitate au continuat să se resimtă săptămâna trecută, conform presei, cu suspendarea administrativă a cel puțin cinci agenți ai Secret Service.
Între timp, Trump se confruntă și cu boicotul artiștilor
Grupul pop suedez ABBA s-a alăturat unei lungi liste de artiști care nu doresc ca candidatul republican la președinție Donald Trump să le folosească melodiile în campania sa.
Echipa fostului președinte susține că a obținut licența necesară pentru melodiile ABBA, a informat AP.
„ABBA a descoperit recent că muzica și videoclipurile lor au fost folosite fără autorizație la un eveniment Trump”, a declarat trupa pentru AP. „Ca urmare, ABBA și reprezentanții săi au solicitat eliminarea și ștergerea imediată a unui astfel de conținut.
La fel ca ABBA, Adele s-a opus folosirii melodiilor lor la mitingurile lui Trump din 2016, în 2020 Bruce Springsteen, Rihanna, Phil Collins, Pharrell Williams, John Fogerty, Neil Young, Eddy Grant, Panic! la Disco, REM și Guns N' Roses.
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News