Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Leș, vizită la Brigada 1 Mecanizată ”Argedava”. Ministrul a verificat unitatea
11 iul 2019 / 16:35
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a efectuat, joi, o vizită de lucru la sediul Brigăzii 1 Mecanizate "Argedava" din Bucureşti, pentru a vedea infrastructura marii unităţi militare, precum şi secţia de mentenanţă a echipamentelor militare, informează MApN.
Gabriel Leș, în vizită la Brigada 1 Mecanizată ”Argedava”. Sursă foto: Facebook Gabriel Leș

Potrivit sursei citate, ministrul Leş s-a întâlnit şi cu reprezentanţii Statului Major al Brigăzii, care i-au raportat principalii indicatori privind situaţia acţională şi structurală a marii unităţi, subliniind importanţa operativă a Brigăzii Mecanizate în zona oraşului Bucureşti şi a necesităţii, în acest context, a încadrării unui număr mai mare de militari.

Ministrul Apărării a fost informat, de asemenea, că, în acest an, au fost atinse două dintre cele mai importante obiective ale marii unităţi, şi anume operaţionalizarea Batalionului 495 Protecţia Forţei care este destinat să participe la misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan începând cu aceasta vară, respectiv executarea secvenţelor de instruire din cadrul exerciţiului multinaţional "Saber Guardian 2019".

La final, ministrul a felicitat militarii Brigăzii 1 Mecanizate 'Argedava' pentru modul în care şi-au îndeplinit obiectivele propuse prin planul de instruire, amintind totodată că, alături de camarazii lor din Armata Română, sunt cei mai buni ambasadori ai României în lume, precizează MApN, într-un comunicat.

 

Leș, în vizită la Regimentul 36 Infanterie, Brigada Mecanizată „Argedava”

 

„Am efectuat astăzi o vizită de lucru la Regimentului 36 Infanterie, Brigada 1 Mecanizată „Argedava”, singura mare unitate din Armata României care are în componență o capabilitate aeropurtată, Batalionul 495 Parașutiști „Căpitan Ștefan Șoverth”.

Am discutat cu echipa de comandă despre planificarea misiunilor din perioada următoare, despre starea tehnicii din dotarea unității, dar și despre potențiale soluții de eficientizare a activității.

În perioada următoare, Batalionul 495 Infanterie “Cpt. Ștefan Șoverth” va pleca în teatrul de operații din Afganistan, pentru a îndeplini în continuare misiunile Armatei României asumate în cadrul Alianței Nord-Atlantice. Conducerea ministerului se va asigura că au toate resursele necesare la dispoziție pentru a-și îndeplini misiunea la cele mai înalte standarde. Sunt mîndru de militarii noștri, aceștia devenind prin profesionalismul lor adevărați ambasadori ai României în lume.

Misiune ușoară și să ne revedem cu toții acasă !”, a transmis ministrul Apărării pe pagina personală de Facebook.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Submarin din clasa Kilo, remorcat în Iran. Experții pun la îndoială capabilitatea navei (Video)
Ambasadorul rus la Chișinău: Rusia nu dictează politica R. Moldova, dar își va apăra mereu propriile interese
Brazilia a început oficial producția de aeronave Gripen
Violențe pe străzile Serbiei. Președintele Vucic acuză că ''ofiţeri de informaţii'' regionali sunt în spatele revoltelor (Video)
Al Jufra Air Base. Sursa foto: CSIS.org
EXCLUSIV
Războiul din Libia | Turcia vrea să elibereze baza aeriană Al-Jufra, condusă de miliţiile lui Haftar şi mercenarii din Wagner Group
Trageri reale asupra unor ținte aeriene și terestre cu sistemul Gepard. Militarii români au fost evaluați (Foto)
Fabrică ilegală de mitraliere, lângă Timişoara. Un cetatean irakian producea arme semiautomate (Video)
Iranul anunță că va consolida apărarea aeriană a Siriei pentru ca aceasta să poată face față Israelului
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro