Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Liban: Liderul grupării teroriste Hezbollah promite un răspuns proporţional la orice atac aerian israelian
08 aug, 09:32
Liderul grupării teroriste Hezbollah, Hassan Nasrallah, a promis sâmbătă un răspuns "adecvat şi proporţional" la "orice atac aerian israelian asupra Libanului", după o creştere a tensiunii la graniţă, informează AFP.
Liderul grupării teroriste Hezbollah, Hassan Nasrallah

Israelul a efectuat joi primele atacuri aeriene asupra Libanului din 2014, după ce trei rachete au fost trase dinspre Liban pe teritoriul său, atac nerevendicat.

Hezbollah a reacţionat a doua zi prin lansarea a peste zece rachete spre statul evreu, care a răspuns cu focuri de artilerie.

"Răspunsul nostru a avut legătură cu loviturile israeliene din sudul Libanului, primele din ultimii 15 ani", a spus Hassan Nasrallah în timpul unui discurs televizat cu ocazia marcării războiului de 33 de zile dintre puternica mişcare şiită libaneză şi Israel, în 2006.

În 2014, loviturile israeliene au vizat o zonă din apropierea graniţei cu Siria.

"Dorim să-i spunem inamicului (...) că orice atac al forţei aeriene israeliene asupra Libanului va fi inevitabil urmat de un răspuns, dar într-un mod adecvat şi proporţional, deoarece dorim (...) să protejăm ţara", a declarat Hassan Nasrallah, potrivit Agerpres.

În opinia sa, atacurile aeriene ale Israelului constituie o evoluţie "foarte periculoasă". "Nu dorim să ne îndreptăm spre un război, dar suntem pregătiţi pentru el", a adăugat el.

Oficiali israelieni au reiterat, de asemenea, vineri că nu doresc o escaladare înspre "un război adevărat", dar au declarat că sunt pregătiţi pentru asta.

Forţa interimară a ONU în Liban (UNIFIL) a avertizat vineri asupra unei "situaţii foarte periculoase" şi a cerut o încetare imediată a focului.

Schimbul de focuri de la graniţa libanezo-israeliană a coincis cu o creştere a tensiunilor dintre statul evreu şi Iran, aminteşte France Presse. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Armata americană se pregătește pentru realizarea unei „autostrăzi spațiale”, cu opriri la boxe
Un satelit militar de spionaj al Rusei, recent lansat, a eșuat și s-a prăbușit de pe orbită (Video)
Armata britanică deține o structură specială secretă destinată „războiului economic”
România, armament din SUA sau Europa? Dungaciu: Armata rusă, cu războaie și victorii în spate, nu ar putea fi învinsă singură de UE
Ultimatum pentru R. Moldova. Gigantul rus Gazprom sistează de la 1 decembrie livrările de gaze către Chișinău
Șoigu, derapaj: NATO e tot mai aproape de granițele Rusiei. Germania ar trebui să știe cum s-a sfârșit ceva similar pentru ea
Ministrul polonez al apărării: 7.500 de militari la granița polono-belarusă
Viktor Orban acuză UE și SUA că se implică pentru ca acesta să piardă alegerile în Ungaria
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro