Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Liban: Liderul grupării teroriste Hezbollah promite un răspuns proporţional la orice atac aerian israelian
08 aug, 09:32
Liderul grupării teroriste Hezbollah, Hassan Nasrallah, a promis sâmbătă un răspuns "adecvat şi proporţional" la "orice atac aerian israelian asupra Libanului", după o creştere a tensiunii la graniţă, informează AFP.
Liderul grupării teroriste Hezbollah, Hassan Nasrallah

Israelul a efectuat joi primele atacuri aeriene asupra Libanului din 2014, după ce trei rachete au fost trase dinspre Liban pe teritoriul său, atac nerevendicat.

Hezbollah a reacţionat a doua zi prin lansarea a peste zece rachete spre statul evreu, care a răspuns cu focuri de artilerie.

"Răspunsul nostru a avut legătură cu loviturile israeliene din sudul Libanului, primele din ultimii 15 ani", a spus Hassan Nasrallah în timpul unui discurs televizat cu ocazia marcării războiului de 33 de zile dintre puternica mişcare şiită libaneză şi Israel, în 2006.

În 2014, loviturile israeliene au vizat o zonă din apropierea graniţei cu Siria.

"Dorim să-i spunem inamicului (...) că orice atac al forţei aeriene israeliene asupra Libanului va fi inevitabil urmat de un răspuns, dar într-un mod adecvat şi proporţional, deoarece dorim (...) să protejăm ţara", a declarat Hassan Nasrallah, potrivit Agerpres.

În opinia sa, atacurile aeriene ale Israelului constituie o evoluţie "foarte periculoasă". "Nu dorim să ne îndreptăm spre un război, dar suntem pregătiţi pentru el", a adăugat el.

Oficiali israelieni au reiterat, de asemenea, vineri că nu doresc o escaladare înspre "un război adevărat", dar au declarat că sunt pregătiţi pentru asta.

Forţa interimară a ONU în Liban (UNIFIL) a avertizat vineri asupra unei "situaţii foarte periculoase" şi a cerut o încetare imediată a focului.

Schimbul de focuri de la graniţa libanezo-israeliană a coincis cu o creştere a tensiunilor dintre statul evreu şi Iran, aminteşte France Presse. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

MiG-31, în cea mai modernă variantă: Rușii integrează sistemul fly-by-wire pe avioanele care vor proteja frontierele nordice ale Federației
Cele mai mari amenințări la adresa SUA evidențiază rolul României. Două amenințări sunt catalogate cu „capacități formidabile”
SUA spun că toate opțiunile sunt pe masă după concentrarea „amplă și neobișnuită” de trupe ruse la granița Ucrainei
În Rusia a început construcția noului Su-75 Checkmate. Soarta primului Su-57 din producția de serie provoacă încă fiori reci Moscovei
Contre între liderul armean și cel azer, într-o rară întâlnire cu Putin. Armenia transmite Rusiei că Azerbaidjanul i-a invadat teritoriul
Viktor Orban l-a felicitat pe premierul Ciucă. Budapesta spune că în pofida provocărilor, România și Ungaria au menținut cooperarea
Contacte între România și Egipt pentru armament și tehnică militară. Industria românească va fi prezentă la Cairo cu un stand național
NATO avertizează Rusia să evite o nouă aventură militară în Ucraina. Soltenberg: Trebuie să fie clar că vor exista consecințe
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro