Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lituania vrea să instaleze sisteme anti-drone la graniţa cu Rusia și Belarus
08 iul, 10:26
Autoritățile lituaniene au cumpărat trei dispozitive antidrone care urmează să fie utilizate la frontiera cu Federația Rusă și Republica Belarus. Despre aceasta a anunțat Giedrius Mišutis, reprezentantul poliției de frontieră a Lituaniei.

Potrivit lui Mišutis dispozitivele pot intercepta dronele, bloca sistemul de control, ulterior controlul asupra aparatelor de zbor va fi preluat de către polițiștii de frontieră, iar acestea vor fi aduse la sol.

Acesta a mai spus că dispozitivile vor activa la frontiera cu regiunea Kaliningrad a Federației Ruse, din motiv că în ultima perioadă în această zonă au fost surprinse mai multe drone care au efectuat zboruri ilegale, potrivit portalului Deschide.md.

Acestea ar fi putut fi folosite pentru monitorizarea structurilor de forță a Lituaniei, colectarea de informații secrete, sau pentru acțiuni de contrabandă, a mai spus Mišutis.

Este de menționat că în anul 2018, parlamentul Lituaniei a înăsprit regimul de pază a teritoriilor și obiectelor militare, fiind interzise colectarea de imagini foto și video, inclusiv cu dornele, iar poliția de frontieră au permisiunea de deschiderea focului asupra aparatelor de zbor făr pilot în zona de frontieră.

Ştiri Recomandate

US Navy folosește flote de elicoptere comerciale
Nava amiral a marinei germane din Primul Război Mondial, descoperită pe fundul Atlanticului
SUA dezvoltă gloanțe pe care Forțele Speciale le vor putea utiliza sub apă
Atac armat la Baza aeronavală Pensacola
Încă trei transportoare blindate Piranha 5 vor ajunge în România
Armata elvețiană a comandat vehicule de recunoaștere EAGLE 6×6
Turcia ar putea bloca varianta finală a planului de apărare al NATO pentru republicile baltice şi Polonia
Iranul a desfășurat în Siria sisteme de rachete