Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lituania vrea să instaleze sisteme anti-drone la graniţa cu Rusia și Belarus
08 iul, 10:26
Autoritățile lituaniene au cumpărat trei dispozitive antidrone care urmează să fie utilizate la frontiera cu Federația Rusă și Republica Belarus. Despre aceasta a anunțat Giedrius Mišutis, reprezentantul poliției de frontieră a Lituaniei.

Potrivit lui Mišutis dispozitivele pot intercepta dronele, bloca sistemul de control, ulterior controlul asupra aparatelor de zbor va fi preluat de către polițiștii de frontieră, iar acestea vor fi aduse la sol.

Acesta a mai spus că dispozitivile vor activa la frontiera cu regiunea Kaliningrad a Federației Ruse, din motiv că în ultima perioadă în această zonă au fost surprinse mai multe drone care au efectuat zboruri ilegale, potrivit portalului Deschide.md.

Acestea ar fi putut fi folosite pentru monitorizarea structurilor de forță a Lituaniei, colectarea de informații secrete, sau pentru acțiuni de contrabandă, a mai spus Mišutis.

Este de menționat că în anul 2018, parlamentul Lituaniei a înăsprit regimul de pază a teritoriilor și obiectelor militare, fiind interzise colectarea de imagini foto și video, inclusiv cu dornele, iar poliția de frontieră au permisiunea de deschiderea focului asupra aparatelor de zbor făr pilot în zona de frontieră.

Ştiri Recomandate

Un grup britanic probează participarea militarilor ruși în conflictele din Ucraina - Video
Elicopter modernizat de Boeing pentru Forțele Speciale ale SUA
Superpetrolierul Grace 1 a fost redenumit Adrian Darya 1 și a părăsit Gibraltarul - UPDATE
Armata Statelor Unite începe testele pentru viitorul sistem de artilerie
Damascul acuză Turcia că susține grupările teroriste din Siria
Război Siria. Bombardamentele aviației ruse au făcut alte noi victime printre civilii din Siria
Noi teste efectuate de Coreea de Nord cu rachete balistice
Donald Trump a aprobat vânzarea de avioane F-16 către Taiwan