Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Militarii din cadrul Regimentului 69 Artilerie Mixtă "Silvania" s-au întors din Afganistan
26 noi 2019 / 17:54
Militarii din cadrul Regimentului 69 Artilerie Mixtă "Silvania" Şimleu Silvaniei, ce au executat în ultimele nouă luni o misiune de instruire, consiliere şi acordarea de asistenţă forţelor de securitate din Afganistan s-au întors în ţară, în cinstea lor fiind organizată marţi, în unitatea de unde au plecat, o ceremonie militară, transmite Agerpres.

"Ne-am reîntors, aşa cum am promis, în formula completă, după nouă luni de misiune în Afganistan, în cadrul misiunii NATO Resolute Support, care are drept scop principal instruirea, consilierea şi acordarea de asistenţă forţelor de securitate afgane, în diferite domenii de activitate. Cu acest prilej, avem bucuria să raportăm că misiunea noastră a fost îndeplinită. Modul de pregătire parcurs pentru îndeplinirea acestei misiuni a început aici, la Batalionul 316 Asigurare Date 'Guruslău', din cadrul Regimentului 69 Artilerie Mixtă 'Silvania', în luna noiembrie 2018", a declarat, în cadrul ceremoniei de marţi, locotenent-colonelul Dan Cebuc, şeful echipei TAAC Nord.

Acesta a adăugat faptul că militarii români şi-au demonstrat profesionalismul contribuind la securitatea şi stabilitatea zonei.

"Prezenţa noastră în cadrul comandamentului multinaţional NATO de tip TAAC (Train Advise Assist Command  - n.red.), Nord, Sud sau Vest a adus respectul aliaţilor şi al comunităţii internaţionale, atât pentru faptul în sine de a fi prezenţi la această operaţie, cât şi pentru felul în care ne-am demonstrat profesionalismul, măsura în care am colaborat cu militară altor naţiuni şi cu populaţia civilă afgană din zonă. (...) Profesional şi operaţional, noi ne-am făcut datoria cu prisosinţă, calitatea personalul a permis ca echipele de consilieri să fie o structură militară performantă, apreciată de aliaţi şi partenerii afgani, având o contribuţie remarcabilă la instruirea armatei şi poliţiei naţionale afgane, cât şi la instalarea unui mediu de securitate şi stabilitate în zona de responsabilitate", a adăugat reprezentantul echipelor de consiliere şi asistenţă.

În cadrul evenimentului de marţi, mai mulţi militari participanţi la misiunea din Afganistan au fost recompensaţi, din partea Statului Major al Forţelor Terestre, cu "Emblema de merit în slujba păcii", clasa a III-a. 

Vezi și: Trupele cehe se vor retrage de la protecţia bazei Bagram din Afganistan din 2020

Ştiri Recomandate

Spitalul mobil de la Ana Aslan e operațional. Ciucă: Un efort asumat de militarii Armatei române
Coronavirus. Marinarii de pe două submarine ale Flotei Nordului din Rusia au fost plasați în carantină
Sute de militari au participat la acțiuni în toată țara, în ultimele 24 de ore
Imnul României a răsunat din megafoanele Poliției pe străzile țării, în semn de solidaritate cu românii în lupta cu COVID-19 (VIDEO)
Avioane F-16 turcești au bombardat nordul Irakului
Klaus Iohannis, în vizită la spitalul militar ridicat de Armată la Ana Aslan: 'Suntem pregătiți'
Israelul a bombardat ținte Hamas din Fâșia Gaza
Zeci de membri ai grupării teroriste Boko Haram au fost uciși într-o ofensivă a forțelor nigeriene