Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Miniştrii de externe din NATO se reunesc pentru pregătirea summitului de la Londra
20 noi, 11:15
Miniştrii de externe ai statelor membre ale NATO se reunesc miercuri la Bruxelles, într-un context încă marcat de declaraţia preşedintelui francez Emmanuel Macron despre 'moartea cerebrală' în care s-ar afla Alianţa, notează agenţia dpa, transmite Agerpres.

Cei 29 de miniştri de externe urmează să pregătească summitul NATO ce va avea loc pe 3-4 decembrie la Londra. Într-un interviu acordat publicaţiei The Economist în această lună, Macron a acuzat faptul că nici Turcia, nici Statele Unite nu s-au consultat cu aliaţii din NATO atunci când Ankara a lansat operaţiunea în nordul Siriei după retragerea trupelor americane.

Marţi seară, Ministerul de Externe german i s-a alăturat lui Macron, chemând la o regândire a NATO, deşi cancelarul Angela Merkel a descris anterior afirmaţiile preşedintelui francez ca exagerate.

La reuniunea de la Bruxelles, ministrul german Heiko Maas va propune o regândire a modului de coordonare în cadrul Alianţei, a indicat diplomaţia de la Berlin.

Printre alte subiecte aşteptate să se afle pe agenda discuţiilor atât la ministeriala de la Bruxelles, cât şi la summitul de la Londra se află creşterea cheltuielilor militare ale Europei - reclamată de preşedintele american Donald Trump - şi ascensiunea Chinei pe scena mondială.

Vezi și: NATO se află în "moarte cerebrală". Nemulţumit de afirmaţiile lui Macron, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, merge la Paris

Ştiri Recomandate

Incendiu la bordul unicului portavion rusesc, Amiral Kuznețov (Video)
Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe
Un elicopter militar Mi-28 s-a prăbuşit în Rusia
Sergey Lavrov: Rusia privește cu teamă activitățile NATO de la granițele sale și ale Belarusului
Franţa vrea să ocolească sancţiunile americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia
Avioanele F-35 poloneze, coșmarul Rusiei? România se află și ea pe lista viitorilor clienți
F-16 | Undă verde pentru următoarele avioane. Configurația și când vor ajunge în România
Navele marinei iraniene sunt gata să traverseze oceanul Atlantic