Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
O armă nouă britanică permite “împușcarea” dronelor de la un kilometru
13 oct 2020 / 19:54
Potrivit site-ului dronedefence.co.uk, săptămâna trecută, compania britanică Drone Defense și-a prezentat noul produs conceput pentru combaterea dronelor, „pistolul” Paladyne E1000MP.

 “Viziunea noastră este că dronele sunt destinate să schimbe modul în care omenirea vede, interacționează și se va deplasa în cele din urmă în jurul planetei noastre. Cu toate acestea, în timp ce dronele sunt instrumente fantastice, recunoaștem că în întreaga lume sunt folosite din ce în ce mai mult în activități criminale. Acestea pot perturba aeroporturile, pot aduce droguri în închisori, pot fura secrete de stat și pot invada viața privată”, și-au argumentat reprezentanții firmei interesul pentru dezvoltarea armei.

“Pistolul”, care este un sistem portabil de contramăsuri electronice, reprezintă conform producătorului “cea mai compactă, ușoară și eficientă soluție antidronă portabilă, care a fost dezvoltată vreodată și care va proteja organizațiile de toate dimensiunile împotriva dronelor”.

 

2. -imagine fara descriere- (dispozitiv_electronic_drone_05042500.jpeg)

 

Principiul de combatere a dronei constă în emiterea de către dispozitiv a unui semnal electromagnetic de aceeași frecvență cu cea folosită de dronă pentru a menține comunicarea cu operatorul care a lansat-o. Ca urmare a expunerii electronice, conexiunea dintre dronă și operator este întreruptă, iar aceasta fie aterizează, fie revine la punctul de lansare.

Raza de acțiune a dispozitivului Paladyne E1000MP este de până la un kilometru. Acesta poate fi utilizat atât cu antene direcționale, cât și cu antene omnidirecționale (n.a. care emit circular), putând fi astfel folosit pentru combaterea unui anumite drone sau pentru protecția circulară a unui obiectiv.

Potrivit Drone Defense, sistemul permite inclusiv preluarea controlului dronei și activarea diferitelor funcții, precum cea de întoarcere la punctul de lansare, pentru a detecta poziția operatorului.

„Pistolul” este proiectat în așa fel încât, dacă este necesar, să poată fi montat pe o armă, în timp ce unitatea de comandă este plasată într-un rucsac sau într-o geantă de dimensiuni reduse.

 

3. -imagine fara descriere- (pusca_drone_2_87641100.jpeg)

Greutatea dispozitivului este de 3,5 kg cu tot cu sursa de alimentare care asigură funcționarea timp de două ore și are durata de reîncărcare de patru ore.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

O dronă americană de cercetare strategică RQ-4B-40 a efectuat un zbor complex în Regiunea Mării Negre
Turcia este în căutare de soluţii pentru salvarea tancului Altay. Negocierile cu Coreea de Sud continuă
Noi rachete interceptoare pentru sistemele Patriot. US Army este interesată de SkyCeptor
Poseidon21 | Forțele Navale Române au organizat primul exercițiu multinațional întrunit din acest an
Bugetul militar al Chinei, majorat cu 6,8% în acest an. Obiectivul: O armată mai puternică şi mai competitivă
Pusă în fața evidenței, Transnistria se vede nevoită să mulțumească public României
Franţa, semnal de alarmă cu privire la vaccinurile chinezeşti şi ruseşti. Solidaritatea UE va avea de suferit
Asaltul de la Capitoliu | Poliţia a cerut prelungirea misiunii Gărzii Naţionale
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro