“Viziunea noastră este că dronele sunt destinate să schimbe modul în care omenirea vede, interacționează și se va deplasa în cele din urmă în jurul planetei noastre. Cu toate acestea, în timp ce dronele sunt instrumente fantastice, recunoaștem că în întreaga lume sunt folosite din ce în ce mai mult în activități criminale. Acestea pot perturba aeroporturile, pot aduce droguri în închisori, pot fura secrete de stat și pot invada viața privată”, și-au argumentat reprezentanții firmei interesul pentru dezvoltarea armei.
“Pistolul”, care este un sistem portabil de contramăsuri electronice, reprezintă conform producătorului “cea mai compactă, ușoară și eficientă soluție antidronă portabilă, care a fost dezvoltată vreodată și care va proteja organizațiile de toate dimensiunile împotriva dronelor”.
Principiul de combatere a dronei constă în emiterea de către dispozitiv a unui semnal electromagnetic de aceeași frecvență cu cea folosită de dronă pentru a menține comunicarea cu operatorul care a lansat-o. Ca urmare a expunerii electronice, conexiunea dintre dronă și operator este întreruptă, iar aceasta fie aterizează, fie revine la punctul de lansare.
Raza de acțiune a dispozitivului Paladyne E1000MP este de până la un kilometru. Acesta poate fi utilizat atât cu antene direcționale, cât și cu antene omnidirecționale (n.a. care emit circular), putând fi astfel folosit pentru combaterea unui anumite drone sau pentru protecția circulară a unui obiectiv.
Potrivit Drone Defense, sistemul permite inclusiv preluarea controlului dronei și activarea diferitelor funcții, precum cea de întoarcere la punctul de lansare, pentru a detecta poziția operatorului.
„Pistolul” este proiectat în așa fel încât, dacă este necesar, să poată fi montat pe o armă, în timp ce unitatea de comandă este plasată într-un rucsac sau într-o geantă de dimensiuni reduse.
Greutatea dispozitivului este de 3,5 kg cu tot cu sursa de alimentare care asigură funcționarea timp de două ore și are durata de reîncărcare de patru ore.
Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 04.03.2021, o dronă americană de cercetare strategică a îndeplinit misiuni de tip ISR (intelligence, surveillance and reconnaissance) în proximitatea frontierelor rusești din Regiunea Mării Negre. Aceasta a zburat deasupra apelor neutre ale Mării Negre și în spațiile aeriene ale Georgiei și Ucrainei.
Turcia este încă în negocieri cu Coreea de Sud pentru a achiziţionarea unor motoare care ar urma să fie instalate pe tancurile principale de luptă Altay – construite de industria turcă de apărare ca parte a programului militar cu acelaşi nume – a precizat recent Ismail Demir, preşedintele Directoratului Turc pentru Industria de Apărare (SSB).
Armata SUA analizează caracteristicile interceptorul israelian SkyCeptor, cu raza medie de acţiune, ca opțiune viabilă pentru îmbunătăţirea capacităţilor de apărare aeriana și antirachetă, a declarat compania israeliană Rafael, producătorul acestor rachete interceptoare, pentru publicaţia Breaking Defense .
Forțele Navale Române au organizat și au condus, în această perioadă, primul exercițiu multinațional întrunit din anul 2021, desfășurat în bazinul Mării Negre, la care au luat parte peste 600 de militari români și străini, cu 11 nave militare, nouă aparate de zbor, o autospecială de intervenție pirotehnică și un robot subacvatic telecomandat.
Bugetul militar al Chinei, care este al doilea din lume după cel al SUA, se va majora în acest an cu 6,8%, o foarte uşoară creştere faţă de anul trecut (6,6%), ajungând la 1,355 miliarde de yuani (209 miliarde dolari americani), indică vineri un raport al Ministerului chinez al finanţelor publicat în marja sesiunii anuale a parlamentului de la Beijing, transmite AFP.
Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol, a schimbat astăzi discursul și a recunoscut că, de fapt, cele 1810 doze de vaccin AstraZeneca, ce urmează să ajungă în regiunea transnistreană vin din partea României.
Solidaritatea la nivelul Uniunii Europene (UE) va avea de suferit dacă ţări din blocul comunitar vor alege vaccinuri anti-COVID-19 chinezeşti sau ruseşti care nu au fost încă aprobate pe teritoriul UE, a declarat vineri ministrul francez pentru afaceri europene Clement Beaune, informează Reuters.
Poliţia Capitoliului a cerut Pentagonului să prelungească misiunea Gărzii Naţionale de a proteja clădirea Congresului pentru încă două luni, o declarat joi pentru Reuters un oficial din domeniul apărării.