Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

O instanță din Kosovo a condamnat la închisoare şase persoane care plănuiau să atace trupe NATO
05 sep 2019 / 11:59
O instanță din Kosovo a informat că a condamnat șase persoane, inclusiv o femeie, la închisoare pentru o perioadă cuprinsă între unul și zece ani pentru că plănuiau să atace trupe NATO și civili în Kosovo, Belgia și Franța, precizează agenţia de ştiri Reuters.

Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia în 2008 şi care are în proporţie de 90% o populaţie musulmană, are pe teritoriul său aproximativ 4.000 de militari NATO care se află în regiune pentru a ajuta la menținerea păcii în urma războiului încheiat în 1999.

Un procuror a declarat pentru Reuters că suspecții, arestați în urmă cu un an, sunt susținători ai organizației teroriste Stat Islamic, unii ținând legătura cu militanții kosovari care luptă în Siria și Irak.

,,Cele șase persoane pregăteau atacuri teroriste în interiorul și exteriorul statului Kosovo, inclusiv asupra discotecilor din Gracanica şi Bisericii Ortodoxe din Mitrovița de Nord, atacuri teroriste asupra trupelor NATO din Kosovo și alte atacuri în Franța și Belgia", se precizează într-un comunicat al instanței din Kosovo.

Atât Gracanica, cât și Mitrovița de Nord sunt zone locuite în principal de minoritatea sârbă care locuiește în Kosovo.

KFOR (Forțele din Kosovo) este o forță militară condusă de NATO cu scopul menținerii păcii și a unei împrejurări pașnice în Kosovo fiind sub administrația ONU după sfârșitul războiului din Kosovo.

KFOR s-a format pe 12 iunie 1999 și au intrat în Kosovo, în urma unui mandat de două zile al ONU după adoptarea Rezoluției 1244 al Consiliul de Securitate ONU. În acea perioadă, Kosovo suferise o criză umanitară gravă cu forțele militare din Republica Federală Iugoslavia (RFI) și Armata de Eliberare din Kosovo (UÇK). Conflictele etnice erau uriașe, iar numărul de morți a atins recordul din istorie. Aproximativ 1 milion de refugiați au părăsit regiunea.

În anul 2007 KFOR era formată din 16,000 de trupe militare. Prezența KFOR în ziua de azi este necesară pentru a menține securitatea și stabilitatea în Kosovo iar ONU urmărește statisticile către viitor.

Din ianuarie 2010, numărul trupelor KFOR a fost diminuat la mai puțin de 10.000.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

UN F-16 AL TURCIEI A DOBORÂT UN SU-25 AL ARMENIEI
Sursă foto: MoD of The Republic of Armenia Facebook
EXCLUSIV
Ambasadorul Armeniei în România: Blitzkrieg-ul azer în Nagorno-Karabakh, susținut de Turcia, a eșuat
Bulgaria stă la mâna Rusiei pentru repararea avioanelor MiG-29
Nagorno-Karabah | Armenia, dispusă să folosească sisteme Iskander dacă Turcia trimite avioane F-16 în sprijinul azerilor
Rusia a început producția în serie a noilor elicoptere Mi-28NM
Operațiune antiterorism în Franța. Rețeaua finanța grupările Al-Qaida și Stat Islamic din Siria prin criptomonedă
Germania atacă Rusia la ONU pentru otrăvirea lui Aleksei Navalnîi
Furie în Irak după uciderea a şapte civili, femei şi copii, într-un atac anti-american
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro