Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Orban cere 'să nu judecăm' SUA după asaltul de la Capitoliu: „Ce se întâmplă în America e treaba lor”
08 ian, 14:55
Premierul ungar Viktor Orban, unul dintre puţinii susţinători ai preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump în cadrul Uniunii Europene (UE), a atenţionat împotriva oricărei ingerinţe în treburile interne ale SUA după asaltul de miercuri asupra Capitoliului de le Washington, delimitându-se astfel de numeroasele condamnări ferme pe plan internaţional, informează Agerpres, care citează AFP.

"Nu ne place să fim judecaţi, prin urmare să nu judecăm alte ţări", a reacţionat vineri Viktor Orban, a cărui politică este cu regularitate criticată de instanţe internaţionale pentru atingeri aduse statului de drept. "Nu trebuie să ne amestecăm în ceea ce se întâmplă în America, este treaba lor", a insistat premierul Ungariei în timpul tradiţionalului său interviu săptămânal radiofonic. "Suntem convinşi că ei vor reuşi să-şi rezolve problemele", a mai spus el.

În timpul campaniei electorale americane, Viktor Orban a declarat că vede în realegerea lui Donald Trump "cea mai bună soluţie pentru Europa Centrală" şi s-a lăudat că a fost surprins să primească un telefon din partea preşedintelui republican în timp ce se afla în bucătărie.

De asemenea, mass-media ungare apropiate guvernului de la Budapesta l-au descris pe Joe Biden drept un "comunist" şi un "marxist". Ele au difuzat şi acuzaţiile de fraudă formulate de Donald Trump după alegeri.

Evocând violenţele de la Washington, site-ul ungar Origo a denunţat "un haos total în timpul preşedinţiei lui Biden după nişte alegeri scandaloase".

Respingerea refugiaţilor, aversiunea faţă de un echilibru al puterilor, apetenţa pentru "fake news": Viktor Orban are acelaşi stil de guvernare ca şi Donald Trump, care l-a descris în trecut drept un lider "respectat în toată Europa", care "a făcut treabă bună", comentează AFP.

După victoria lui Joe Biden, Budapesta a atenţionat SUA împotriva revenirii politice sale de "export de democraţie".

Pe vremea când democratul Biden era vicepreşedinte în administraţia lui Barack Obama, Viktor Orban, aflat la putere din 2010, era vizat constant de critici privind atingeri aduse libertăţii presei, justiţiei şi societăţii civile. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro