"Trupele armatei pakistaneze au doborât o dronă indiană de spionaj în sectorul Hot Spring de-a lungul LoC", a anunțat armata într-un comunicat. LoC este o frontieră de facto care împarte valea Himalaya între cele două puteri nucleare. " Drona pătrunsese 850 de metri pe partea pakistaneză", s-a mai precizat în comunicat, transmite Anadolu.
A fost cea de a noua dronă indiană doborâtă de trupele pakistaniene în acest an, potrivit armatei.
Relațiile dintre cei doi vecini s-au degradat și mai mult anul trecut după ce India a schimbat statutul rezidenților din Kașmir.
Kașmirul este deținut de India și Pakistan în anumite părți și revendicat de ambele în întregime. China deține, de asemenea, o mică parte din Kașmir.
Citește și: Pakistan: Premierul Imran Khan compară India cu Germania nazistă
Autoritatea Aeronautică Civilă Română a achiziționat, în baza parteneriatului strategic România-SUA, un avion ultraperformant pentru calibrarea echipamentelor de radionavigație de pe cele 16 aeroporturi civile și peste trei aeroporturi militare. Echipamentele de ultimă generație de pe această aeronavă pot realiza inclusiv calibrarea satelitară a echipamentelor de radionavigație.
Statele Unite au predat 20 de vehicule militare noi, tip Humvee, către trupele terestre și forțele speciale ucrainene, precum și 84 de bărci ușoare destinate forțelor navale.
Forțele Aeriene Române au exectutat un zbor pentru aducerea de echipamente militare din Qatar.
Departamentul american al Apărării a anunţat vineri intenţia de a include Israelul în Comandamentul său central pentru Orientul Mijlociu, o măsură destinată consolidării frontului anti-Teheran, transmite AFP.
Pe 15 ianuarie, Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran a început desfășurarea manevrelor militare anuale cu numele de cod "Marele Profet-15".
Franţa, Marea Britanie şi Germania au cerut sâmbătă Iranului să renunţe la producerea de uraniu metalic, după ce miercuri Teheranul a transmis Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA) că avansează în acest sens, informează AFP şi Reuters.
Tratatul "Cer deschis", subminat de retragerile succesive ale SUA şi Rusiei, a fost conceput în 1992 pentru a "promova încrederea şi previzibilitatea" activităţilor militare ale ţărilor semnatare graţie zborurilor de observare efectuate de avioane neînarmate asupra teritoriilor lor, comentează sâmbătă agenţia de presă canadiană La Presse, citând AFP.
În anii '70 și '80 România construia camioane militare și civile fabricate de Roman SA, cunoscută și sub numele de Întreprinderea de Autocamioane Brașov.