Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Președintele Ucrainei propune creșterea efectivelor Forțelor Armate cu 11.000 de militari
27 mai, 11:48
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, propune creșterea efectivelor active ale armatei la 261.000 de persoane, dintre care 215.000 de militari, pentru a crea un tip separat de forțe - Mișcarea de Apărare și Rezistență Teritorială.

Prevederea este cuprinsă în proiectul de lege „Cu privire la fundamentele rezistenței naționale”, înaintată Radei Supreme (Parlament), din 25 mai.

În prezent, limita efectivelor Forțelor Armate ucrainene este de 250.000 de persoane, dintre care  204.000 militari, aceste plafoane fiind aprobate prin lege în 2015.

Creșterea numărului de militari cu 11.000 este justificată de necesitatea formării organelor de conducere, a unităților militare și a unităților de apărare teritorială, precum și a construirii unui sistem de rezistență, prevăzute în proiectul de lege.

„Scopul și obiectivele proiectului de lege sunt creșterea efectivelor Forțelor Armate ucrainene, pentru a înființa și asigura funcționarea unui tip separat de forțe - Forțele de Apărare Teritorială, precum și dezvoltarea Forțelor de Operații Speciale", se precizează în nota explicativă de înaintare a proiectului.

G Ad:

În prezent, efectivele permanente ale trupelor de apărare teritorială sunt de 580 militari, urmând ca în conformitate cu proiectul de lege, să crească la 10.000. În afară de aceștia, unitățile de apărare teritorială vor fi încadrate cu rezerviști și recruți, care vor fi chemați în caz de necesitate.

Dacă va fi adoptată, legea va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2022.

Forțele de Apărare Teritorială vor fi formate din structura centrală de conducere, comenzi regionale și brigăzi de apărare teritorială, câte una în fiecare regiune sau oraș cu o populație mai mare de 900.000 de locuitori.

Pe lângă trupele de apărare teritorială, în proiect se menționează și despre constituirea Mișcării de Rezistență. Sarcinile noii structuri sunt de a obstrucționa acțiunile forțelor agresoare, participa la efectuarea de operații speciale (cercetare, informaționale, psihologice etc.) și de a forma și antrena centrele de rezistență. Misiunea de constituire și pregătire a Mișcării de Rezistență va reveni, cel mai probabil, Forțelor ucrainene de Operații Speciale (FOS), efectivele destinate în acest scop fiind, probabil, de 1.000 de militari.

 

 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Sateliți de cercetare Sentinel ai Uniunii Europene ar fi fost atacați de pe teritoriul Rusiei
Artileriștii antiaerieni români le-au prezentat militarilor americani sistemele Gepard ale Armatei (Foto)
Rusia a început producerea unui avion pentru conducerea trupelor în cazul unui război nuclear
SUA au testat noile rachete ale sistemului Aegis, similar celui amplasat la Deveselu: Una din două ținte balistice a fost interceptată
Rusia consideră problema Insulele Kurile ”caz închis”. Oficial rus: Dacă ar fi revenit Japoniei le transformau în baze americane
”Buzduganul cazac” – Exercițiu ucraineano-britanic de respingere a unei agresiuni hibride
Fără apă și fără curent. Zeci de persoane au scandat împotriva regimului în Iran
Primul submarin construit de Taiwan, cu sprijin american, va fi lansat la apă în 2023
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro