Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prima apariție publică a tancului chinezesc VT4 în timpul paradei militare din Pakistan (Foto)
29 Martie, 13:08
Prima apariție publică a tancului principal de luptă VT4, produs de industria chineză de apărare, a fost în timpul paradei militare anuale din Pakistan care a avut loc la Karachi pe 25 martie 2021. În 2019, Pakistanul a selectat tancul VT4 pentru a dota forţele terestre cu cel putin 100 de noi MBT-uri.

În septembrie 2020, a fost anunțat că Armata pakistaneză urmează să opereze mai multe tancuri VT-4, produse de industria chineză de apărare.

În prezent, diferite alte modele de tancuri principale de luptă sunt deja în serviciul Forţelor Armate Pakistaneze, inclusiv 300 de tancuri Al-Khalid – fabricate de industria pakistaneză de apărare –  315 tancuri ruseşti T-80U, 500 de tancuri Al-Zarrar, 400 de tancuri chinezești Type 69 și 268 de tancuri Type 85-IIAP.

G Ad:

VT4 este una dintre ultimele generații de tancuri principale de luptă fabricate de industria de apărare chineză. Tancul a fost prezentat, când era la stadiul de proiect, în 2012 în cadrul expoziției internaționale de apărare Eurosatory, care a avut loc la Paris, Franța. 

Tancul VT4 este acum în dotarea forţelor armate din China, Nigeria, Pakistan și Thailanda. Varianta de export a VT4 se numește MBT-3000.

VT4 este înarmat cu un tun de 125 mm cu alezaj neted, cu încărcare automată – o magazie de 22 de proiectile – ce poate trage 8 focuri pe minut. Armamentul secundar include o mitralieră coaxială de 7,62 mm și o stație de armă acționată de la distanță care este înarmată cu o mitralieră grea de 12,7 mm. Tunul poate trage și rachete ghidate antitanc de tip 9K119 Refleks ce au o rază de acțiune de până la 5 km.

Coca și turela VT4 sunt construite din oțel sudat. Tancul poate fi echipat cu armură reactivă explozivă (ERA), oferind un nivel ridicat de protecție.

VT4 este propulsat de un motor diesel care dezvoltă 1.300 CP. Poate rula cu viteza maximă de 70 km / h şi poate avea o autonomie maximă de 500 km.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Planurile Rusiei pentru Ucraina. Răzvan Munteanu: Un scenariu ar fi ruperea Mariupolului și o nouă încercarea de a ajunge la Odessa
Imagini dramatice cu prăbușirea avionului F-35 în momentul decolării de pe portavionul HMS Queen Elizabeth (VIDEO)
Vasile Dîncu, ministrul Apărării: Programele majore de înzestrare vor continua cu aceeași forță
Menținerea aeronavelor MiG-29 și Su-27 în stare operațională devine o povară tot mai mare pentru Ucraina
Călătorie cu peripeții prin vestul Africii a unui convoi militar francez
Bogdan Aurescu va reitera necesitatea descurajării și apărării în mod coerent a întregului Flanc Estic, la reuniunea miniștrilor afacerilor externe ai NATO
John Bolton, apel pentru desființarea Transnistriei. Influența Rusiei poate fi combătută prin eliminarea conflictelor înghețate
Ucraina emite o nouă atenţionare cu privire la desfăşurările de trupe ruse: Aliaţii noştrii să acţioneze repede pentru a descuraja Rusia de la o invazie
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro