Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primele imagini reale CH-6 - noua dronă chineză de atac cu două motoare
26 sep, 12:30
Deși show-ul aerian internațional găzduit de China la Zhuhai nu a început oficial, au fost deja obținute primele imagini de ansamblu cu noua aeronavă fără pilot Cai Hong 6 (Curcubeu 6)  produsă de Corporația aerospațială de știință și tehnologie din China.
Noua dronă chineză CH-6, sursă foto: Jesus Roman @jesusfroman Twitter

Primele imagini reale cu noua dronă chineză de atac, cu două motoare, CH-Mai cunoscut prin denumirea sa CH-6, avionul este un UAV cu două motoare, de mare altitudine și lungă anduranță (HALE), cu destinație multirol, pentru culegerea informațiilor, sprijin aerian și atac la sol.

 

G Ad:

Caracteristicile dronei CH-6

 

Potrivit China-Arms.com, principalele caracteristici tehnico-tactice ale CH-6 sunt:  lungime totală -15 m, anvergură - 20,5 m, înălțime - 5 m, viteză maximă de zbor - 800 km/h, viteză de croazieră - 500-700 km/h, altitudine de croazieră - 10 km, plafon de zbor - 12 km, durata maximă de zbor 20 de ore (în varianta de recunoaștere) sau 8 ore (în varianta recunoaștere-atac), o rază maximă de acțiune - 12.000 km (recunoaștere) sau 4.500 km (recunoaștere-atac), greutatea maximă la decolare - 7,8 tone, capacitatea maximă de încărcare - 300 kg (recunoaștere) sau 2 tone (recunoaștere-atac), capacitate combustibil - 3,42 tone (recunoaștere) sau 1,72 tone (recunoaștere-atac),

Potrivit analiștilor, dezvoltarea UAV-ului arată în mod clar că Forțele Aeriene ale Armatei Populare de Eliberare încearcă să-și împingă capabilitățile fără pilot dincolo de tot ce au realizat până acum.

Viteza aeronavei CH-6 va avea un impact favorabil asupra timpilor de reacție, misiunilor de patrulare și angajarea țintei, întărind forța combativă odată ajunsă în zona de interes. Utilizarea a două motoare crește și fiabilitatea, ceea ce ar putea fi esențial având în vedere distanțele implicate în operarea unei aeronave de acest gen și nivelul mai puțin dezvoltat al tehnologiei chineze privind realizarea motoarelor cu reacție.

 

CH-6, omologul dronei americane Avenger? Chinezii au pus mai puțin accent pe tehnologia stealth

 

Potrivit publicației The Drive, în Statele Unite, cel mai apropiat UAV de CH-6 este probabil Avenger, produs de General Atomics.

În realizarea pe CH-6 s-a pus mai puțin accent pe tehnologia stealth (pentru diminuarea suprafeței de reflexie a undelor electromagnetice), având un design general mai simplu, însă pare capabil să execute misiuni la altitudini mai mari. Astfel, Avenger-ul american ar putea fi, probabil, clasificat mai bine, însă cu siguranță nu la toate capitolele.

În același timp, un aspect important este însuși faptul că, prin CH-6, China ar putea oferi o platformă uzuală de mare altitudine și anduranță, robustă datorită utilizării a două motoare, ușor de operat și care nu este nici foarte costisitoare.

Astfel, deși CH-6 nu are un design futurist, de ultimă generație, s-ar putea dovedi extrem de important pentru ambițiile pe termen lung ale armatei chineze. Acesta poate fi achiziționat în număr semnificativ, utilizat masiv, iar eventualele pierderi nu ar afecta câtuși de puțin capacitatea de luptă a forțelor alocate.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Egiptul a solicitat ajutor Occidentului pentru a opri vânzarea dronelor turcești către Maroc și Etiopia
SUA vor să despăgubească familiile afganilor uciși dintr-o „eroare tragică” în atacul cu dronă
Eurofighter, deasupra piramidelor. După două decenii, Forţele Aeriene Regale Britanice au desfășurat exerciții în Egipt
Polonia și Turcia își intensifică cooperarea în domeniul industriei de apărare
Incident în Marea Japoniei: Rusia susține că a oprit încercarea unui distrugător american de a-i încălca frontiera
Prototipul rachetei sol-sol americane PrSM bate recordul de distanță
După ce și-a revenit din șocul AUKUS, Franța face curte Canadei pentru submarinele din clasa Barracuda
Asasinarea deputatului conservator britanic, act terorist. Ancheta a fost încredințată serviciilor antitero
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro