Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprit în mod controlat ca urmare a unei defecțiuni
12 ian, 21:08
Nuclearelectrica, compania care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat că Reactorul 1 va fi oprit ca urmare a unei defecțiuni. 

Nuclearelectrica a dat subliniat că oprirea va fi una controlată și va avea loc în noaptea de vineri spre sâmbătă. Vor fi efectuate lucrări de mentenanță. Se pare că defecțiunea a apărut la circuitul tehnologic al Reactorului 1.

„SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă vă fi oprită în mod controlat, în noaptea de vineri spre sâmbăta (15-16 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrări de reparație ca urmare a apariției unei defecțiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unității 1. Manevrele de reducere a puterii vor începe pe data de 16.01.2021, ora 0:00.

Oprirea controlata a Unității 1 CNE Cernavodă se realizează conform procedurilor aplicabile în astfel de situații și este necesară pentru a permite personalului CNE Cernavodă realizarea lucrărilor de reparație în condiții de siguranță, dat fiind faptul că fluidul de lucru (apa demineralizată) este la temperatura și presiune ridicate”, a anunțat pe site-ul oficial Nuclearelectrica, compania care operează centrala nucleară de la Cernavodă.

Nuclearelectrica a dat asigurări că defecțiunea apărută nu afectează securitatea nucleară, mediul, personalul sau populația.

„Defecțiunea apărută la circuitul tehnologic clasic al Unității 1 și lucrările de remediere aferente nu au impact advers asupra securității nucleare, mediului, personalului sau populației”, se mai precizează în comunicatul Nuclearelectrica.

 

Modernizarea centralei nucleare de la Cernavodă va fi făcută de americani

 

Amintim că în luna decembrie a anului trecut, Ministrul Economiei de la vremea respectivă, Virgil Popescu, şi ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, au semnat la Palatul Victoria, în prezenţa premierului interimar de atunci Nicolae Ciucă, Acordul interguvernamental România - SUA privind cooperarea în legătură cu proiectele nuclearo-energetice de la Cernavodă.

Totodată, la începutul lunii octombrie 2020, Guvernul României şi cel al Statelor Unite au semnat un acord interguvernamental privind dezvoltarea cooperării în industria nucleară. A fost semnat şi un memorandum de înţelegere cu compania Eximbank USA privind dezvoltarea Reactoarelor 3 şi 4 şi retehnologizarea Reactorului 1.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Japonia va autoriza deschiderea focului împotriva navelor Chinei care vor încerca debarcarea pe disputatele insule Senkaku
Rușii acuză că Republica Moldova, împreună cu Ucraina și Georgia, „amenință Rusia în Marea Neagră”
Noii mecanicii conductori ai Armatei au testat Zimbrii românești, transportoarele blindate B 33
Portavionul USS Theodore Roosevelt și grupul său de luptă au efectuat o demonstrație de forță în Marea Chinei de Sud (Video)
România modernizează cazarma 1026 Tunari, care va fi adusă la standardele unei baze moderne NATO
Controversa „Stop Soros”: Ungaria susține că va continua să protejeze granițele UE
Povestea armelor de asalt M27, cele ce vor înlocui celebrele M4 în rândul pușcașilor marini ai SUA
Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro